Hva tror du nordmenn helst tar med seg på ferie?

Vi pakker stadig med oss brunosten på ferie, men det er noe helt annet nordmenn aller helst tar med seg i feriekofferten.

Publisert Publisert

Norsk kaffe hevdes å være blant den aller beste i verden, og nå viser en ny reiseundersøkelse at nordmenn ikke klarer å reise på ferie uten kaffe i kofferten.

Klarer oss ikke uten kaffe

11.170 personer har svart på spørsmål om sine ferievaner via reisearrangøren Vings nettundersøkelse Reisepanelet. Og tallenes tale er tydelige: vi klarer oss ganske enkelt ikke uten verken kaffe eller knekkebrød på reisen.

58mwdube772lmhxfqcoalw-fgyKM7Xigv.jpg

Brunost pakker vi også gjerne med oss.— Uansett hvor hyggelig det er å oppleve lokal matkultur i ferien, er det noen ting vi ikke kan være foruten – god norsk kaffe for eksempel. Da mange av våre reisende bor på leilighetshotell tas det ingen sjanser når det gjelder kaffe. I tillegg pakkes det ned både brunost, kaviartuber og salt lakris, sier pr-ansvarlig Sophie Frisholm i Ving.

— Vi vet jo at skandinavene drikker store mengder kaffe. Da holder det kanskje ikke med en liten espresso eller cortado. Jeg tror mange gjør dette for å ha god kaffe på rommet når man står opp da ikke alle hotellrom er utstyrt med kaffe og kaffemaskin, legger Frisholm til.

Dette tar nordmenn med seg på utenlandsferien:

1. Kaffe

2. Knekkebrød

3. Brunost

4. Kaviar

5. Annet

6. Makrell i tomat

7. Leverpostei

8. Grovt brød

- God kvalitet og gode råvarer

Pressekontakt Bjørn Grydeland i Norsk Kaffeinformasjon ble litt overrasket over at kaffe er nummer én på listen over ting vi nordmenn helst tar med oss på ferie.

riks000748177-rb6eWzHPwH.jpg

— Jeg ble litt overrasket, men det er en trend nå som forsterker dette og det er at den tradisjonelle, svarte kaffen er på vei tilbake. Den veldige forelskelsen vi har hatt i den melkebaserte kaffen har gitt seg litt. Vi har så god kvalitet på råvarene her i Norge, og har tilgang på svært gode brennerier og det vet nordmenn nå, sier han.Han tror svaret på at akkurat kaffe topper pakkelisten er at vi har gått litt lei av kaffen fra Sør-Europa.

— For noen år siden ble vi begeistret for den mørkbrente og eksotiske kontinentale kaffen, men jeg har feriert i Sør-Europa i mange år, jeg må si at jeg har blitt lei den. Du kan få gode espressobaserte kaffedrikker nedover, men det røyner på mange steder. Nordmenn har fått øynene opp for hvor god kaffe vi har i Norge, så det tror jeg det så enkelt som at vi tar den med av den grunn, sier han.

Grydeland innrømmer at han føyer seg inn i rekken av kaffeentusiaster - også på ferie:

— Jeg tok med meg kaffe selv da jeg reiste på ferie. Vi har vært et par uker i England og i Kroatia, og da pakket jeg etiopisk kaffe og filterholder, ler han.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Like glad i kaffe

En lignende undersøkelse ble gjennomført av Ving Sverige med 6300 svarende og av Spies Danmark med 3775 svarende, og de viser at våre naboer ikke skiller seg så veldig fra oss.

I tillegg til kaffe er kaviartuben noe svenskene ikke klarer seg uten, mens danskene foretrekker rugbrød og litt salt lakris i ferien.

Dette tar svenskene med seg på utenlandsferien:

1. Kaffe

2. Kaviar

3. Annet

4. Knekkebrød

5. Salt lakris

6. Smågodt

7. Svensk gulost

8. Svensk sjokolade

9. Grovt brød

10: Makrell i tomat

Dette tar danskene med seg på utenlandsferien:

1. Kaffe

2. Rugbrød

3. Salt lakris

4. Ost

5. Leverpostei

riks000698815-8Sie_WbQM6.jpg

Følg journalisten på Twitter: @reisecamilla

Les også:

Dyrebabyboom i dyreparkene

Sydendestinasjonene der du garantert ikke treffer naboen

Denne selfien vil gi deg magesug

Publisert