14 drept i skuddrama i California

Politiet i San Bernardino bekrefter at 14 personer er drept. 17 personer skal være skadet.

SKYTING I CALIFORNIA: Tre personer er bekreftet drept og flere er såret.
  • Hanne Louise Åkernes
  • Guro H. Bergesen
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

TV-kanalen MSNBC melder at politiet har skutt og drept én av de mistenkte etter skyteepisoden i San Bernardino i California i USA.

I forkant av dette har flere medier meldt om skuddvekslinger mellom politiet og mistenkte.

TV-bilder fra området viser en person som ligger livløs på bakken i nærheten av en bil som gjerningspersonene skal ha brukt. Bilen er full av kulehull, og vinduene er knuste.

Sheriffen i San Bernardino County har skrevet på Twitter at foreløpig info går ut på at en mistenkt er «tatt ut», og at politifolkene på stedet har det OK.

Opptil 14 mennesker ble drept og like mange ble såret i et skuddramaet i en offentlig bygning i området tidligere på dagen.

Et planlagt angrep

Skytingen skjedde ved Inland Regional Centre, et senter som hjelper både handikappede og eldre.Det jobber rundt 670 personer på

SORG: To kvinner trøster hverandre etter skyteepisoden i Sen Bernardino.

stedet. Personen eller personene som åpnet skudd, begynte å skyte på innsiden av et konferanserom. Her hadde San Bernadino kommune sin helseavdeling en julesammenkomst.

Politiet opplyser til Los Angeles Times at det er mistanke om en til tre gjerningsmenn, som kan være utstyrt med skuddsikre vester. Politiet i San Bernando skriver påTwitterklokken 21.40 norsk tid at skyteepisoden er pågående fremdeles. Klokken 22.13 ber de folk holde deg unna området.

Ifølge Reuters var gjerningspersonene tungt bevæpnet.

— De kom forberedt, som om de var på et oppdrag, sier Jarrod Burguan, politisjef i San Bernardino.

Jarrod Burguan, politisjef i San Benardino

— Vi vet ikke om dette er en terrorhendelse, sier David Bowdich, nestkommanderende i FBI Los Angeles.Han la til:

— Det kan ha vært, og det kan ikke ha vært.

CBS News skriver at president Barack Obama er underrettet om den pågående skyteepisoden i California. Han sier onsdag kveld at hans tanker går til alle som er berørt.

Flere medier melder at en eller flere gjerningsmenn har flyktet fra åstedet i en svart SUV, men dette er ikke bekreftet.

Kan være flere

TV-bilder fra området viser sårede som bli evakuert fra bygningskomplekset, men det er ikke kommet bekreftede meldinger om drepte eller sårede verken fra politiet eller sykehus i området.

california2.jpg

Bilder fra TV-stasjonenes helikoptre viser hvordan bygningen blir evakuert uten tilløp til panikk, selv om det ifølge politiet skal befinne seg minst en «aktiv skytter» i bygningen.På Facebook-siden til hjelpesenteret som er berørt, er det mange som skriver at de ber for ofrene. Hjelpesenteret består 4 bygninger og har rundt 600 ansatte.

Ikke uvanlig

Ifølge enkelte meldinger skal det også være bombeeksperter på plass i bygningen, der de er i ferd med å undersøke og uskadeliggjøre det man frykter kan være en bombe. Dette er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

San Bernardino ligger øst for Los Angeles og er Californias 18. største og USAs 100. største by.

Skyteepisoder er ikke uvanlig i USA, der drøyt 8.000 mennesker ifølge FBI-statistikk blir skutt og drept og over 80.000 mennesker blir skutt og såret årlig.

President Barack Obama mener torsdagens skyteepisode i California er nok et eksempel på at noe må gjøres med våpenlovene i USA.

— Vi kjenner ennå ikke skytternes motiver, men vi vet at vi kan sette i verk tiltak for å gjøre amerikanerne tryggere og at vi bør komme sammen på tvers av partigrensene og på alle nivåer for å sikre at slike hendelser blir sjeldne og ikke normale som i dag, sier Obama.

— Vi må aldri tro at slike ting er normale og noe som bare skjer, for det skjer ikke like ofte i andre land, sier Obama.

SAKEN VIL IKKE BLI OPPDATERT MELLOM 0100 OG 0500.

Publisert
BT anbefaler

Robert åpner luken ved Ole Bulls plass. Fem meter under bakken venter Bergens undergrunn.

Bli med ned i Bergens undergrunn:

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Heimturen til Bergen blei stogga av ny virus­variant. – No sit vi her.

  2. – Glem kniver og slåssing. Disse kvinnene skremmer meg mer.

  3. Stjal smerte­pumpe fra pasient på Haukeland: – Svært nedrig

  4. Når hun skal på Nav-besøk, parkerer hun alltid på én måte. Slik at hun kan flykte.

  5. Ordføreren kaller inn til møte for å avklare hvordan byen skal styres

  6. – Katter bør ikke slippes ut alene