Republikanske ledere viste onsdag en uvanlig unison støtte til president Barack Obama og sa de vil samarbeide nært med ham om krisen i Ukraina.

Blant andre presidenten i Representantenes hus, John Boehner, som har et anstrengt forhold til Obama, gjorde det klart at Kongressen vil stå sammen med presidenten.

Flertallsleder Eric Cantor sa at han raskest mulig vil avholde en avstemning om lånepakken på 1 milliard dollar som president Barack Obama har bedt om, og som det er stor enighet om.

I Senatet derimot får de dårlig tid om de vil vedta hjelpepakken innen en ukelang ferie som begynner neste uke.

Men å vedta sanksjoner blir mye vanskeligere. Noen kongressmedlemmer har foreslått å nekte medarbeidere av Putin visum og fryse kontoene til alle i den russiske eliten som vurderes å ha ansvar for intervensjonen.

Andre har foreslått å straffe russiske banker, sparke Russland ut av G8 eller skjære ned på handelen med Russland.

Mange av de folkevalgte, inkludert senator Harry Reid, mener de må vente på hva som blir vedtatt i Europa, som har mye mer handel med Russland og er mer tilbakeholdende når det gjelder sanksjoner.

I tillegg vil det ta tid å fastslå hvilke banker eller individer som er involvert i Ukraina, og så å finne fram til kontoer eller eiendeler de måtte ha i USA eller amerikanskkontrollerte banker.