Loven ble vedtatt med 221 mot 201 stemmer. Kun 28 republikanske folkevalgte i huset stemte for lovforslaget. Nå sendes saken til Senatet, som kan kommet til å stemme allerede onsdag.

Enigheten tirsdag markerer en milepæl i den sterkt splittede Kongressen, der republikanerne gjentatte ganger har stemt ned forslag om budsjett og gjeldstak.

Republikanerne har de siste dagene signalisert at det ville bli flertall for å gjeldstaket uten de betingelsene som tidligere er blitt stilt.

Enkelte republikanere har blant annet ville sette som krav at pensjonene til krigsveteraner øker. Blant dem er partiets flertallsleder John Boehner.

Han kalte resultatet av avstemningen i Representantenes hus et skuffende øyeblikk. Visepresident Joe Biden på sin side, mener resultatet er «en seier for nasjonen».

Grensen for hvor mye penger USAs føderale myndigheter kan låne, har vært gjenstand for bitter politisk konflikt en rekke ganger de siste årene. Ifølge finansminister Jack Lew ville ikke USA klart å overholde sine finansielle forpliktelser dersom ikke gjeldstaket blir hevet nok en gang innen utgangen av februar.

Finansmarkedet i USA reagerte positivt tirsdag på signalene før avstemningen om at republikanerne kom til å si ja til at gjeldstaket heves uten å stille betingelser.