Tyfonen er ventet å ramme havnebyen Haiphong søndag ettermiddag norsk tid, opplyser Redd Barnas landdirektør i Vietnam, Gunnar Andersen, til NTB.

— Disse områdene er ikke blitt evakuert i samme grad som kystområdene lenger sør, opplyser han.

Millioner rammes

Vietnamesiske myndigheter kunngjorde tidligere søndag at mer enn 174.000 husstander, noe som tilsvarer over 600.000 mennesker, er blitt evakuert.

Ifølge Andersen vil tyfonen, som har forårsaket enorme ødeleggelser på Filippinene, treffe et belte langs kysten der det bor mellom fem og seks millioner mennesker. Også hovedstaden Hanoi med sine ti millioner innbyggere kan blir kraftigere rammet etter at Haiyan endret kurs på sin vei over Sør-Kina-havet natt til søndag.

Svekket

Søndag ettermiddag var det sterk vind og tungt regn i de utsatte områdene. Men tyfonen har svekket seg, og Andersen tror ikke ødeleggelsene vil bli like store i Vietnam som på Filippinene.

— Men først på mandag vil vi ha oversikt over konsekvensene, sier han.

Myndighetene i Vietnam begynte masseevakueringen allerede lørdag. Mange skoler er stengt, og folk som bor i lavtliggende områder ved kysten, er evakuert til bygninger høyere opp i terrenget.

Haiyan regnes for å være den kraftigste tyfonen som noensinne har truffet land, og den hadde vindkast opp i 87 sekundmeter da den braste over Filippinene.