Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu ringte personlig til NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen etter onsdagens angrep, opplyser det tyrkiske utenriksdepartementet.

Samtidig krevde den tyrkiske visestatsministeren Bülent Arinc at Syria må stå til ansvar for hendelsen og at Tyrkia må svare på angrepet på en måte som er i tråd med folkeretten.

Utenriksminister Davutoglu hadde også en telefonsamtale med FNs generalsekretær Ban Ki-moon onsdag. Ifølge en talsmann for Ban oppfordret generalsekretæren Tyrkia til å holde alle kommunikasjonslinjer med Syria åpne for å unngå økt spenning mellom de to nabolandene etter angrepet.

Rakettene ble avfyrt fra den syriske grensebyen Tall al-Abyed onsdag og knuste en bygning i den tyrkiske grensebyen Akcakale. Raketten slo ifølge lokale myndigheter ned i en boligblokk, og minst fem personer, deriblant et barn, ble drept. Også i forrige uke ble Akcakale rammet av en syrisk rakett.

Forholdet mellom Tyrkia og Syria er svært anstrengt, og myndighetene i Ankara er en av de sterkeste kritikerne mot regimet til Syrias president Bashar al-Assad.