Det uvanlig tidlige vinteruværet feide natt til torsdag inn over delstatene New York og New Jersey mens mange innbyggere fortsatt slet med å få skikk på ødelagte hus etter superstormen Sandy. I enkelte områder falt det opp til 20 centimeter snø.

I New Yorks berømte Central Park ble snødybden målt til 8 centimeter, og fra lavtliggende områder ble det meldt om nye oversvømmelser. Folk beskyttet seg mot kulden med ovner og bærbare varmeelementer, og mange byggetomter og lekeplasser ble stengt.

Strømbrudd

Over 60.000 kunder langs hele kysten fra North Carolina til New York ble rammet av strømbrudd. De kommer i tillegg til de 640.000 kundene som ennå ikke hadde fått strømmen tilbake etter Sandy.

RAMMES IGJEN: Tung og våt snø faller over områdene i New Jersey og New York som ble rammet av superstormen Sandy i forrige uke.
SCANPIX

Kuldegrader er en ny utfordring for dem som ikke har strøm i husene sine. I New York delte myndighetene ut varmeovner og tepper til folk som frøs i husene sine og åpnet tilfluktsrom for dem som trengte et sted å sove.

Fordi det også ventes uvanlig høyt tidevann, er enkelte kystområder i New Jersey og New York evakuert.

Gamle

— Alle naboene mine er blitt boende etter Sandy, gamle mennesker også. Vi har ikke noe annet sted å flytte til, sa Eddie Romanoff på Rockaway-halvøya i Long Island-området i New York til nyhetsbyrået Reuters torsdag.

De sentrale myndighetene i Washington har gitt folk som ikke kan bo i husene sine kuponger verdt opp til 295 dollar (nesten 1700 kroner) per døgn, slik at de kan ta inn på hotell. De vil også subsidiere husløse som inngår mer langsiktige leiekontrakter.

Men Sandy og Athena har ifølge Reuters vist at verken lokale eller sentrale myndigheter er tilstrekkelig forberedt på en hard vinter. New York og New Jersey mestret ikke Sandy godt nok til å tåle nytt uvær så kort tid etterpå, skriver byrået.

SNØ: Tung snø har revet ned strømledninger i Bellows Lane i Manhasset-området på Long Island i New York. Over 60.000 kunder langs hele kysten fra North Carolina til New York ble rammet av strømbrudd.
SCANPIX