Det er Financial Times som har vært i kontakt med det innehaveren av det thailandske reisebyrået Grand Horizon Travel som booket billettene for iraneren.

Kvinnen hevder at en mann med navn «Mr. Ali» ba henne booke billettene, som var blant de billigste, fordi hans to venner ville tilbake til Europa. Henvendelsen fra mannen kom 1. mars.

«Mr. Ali» skal ha vært en hyppig kunde, og betalte billettene i kontanter. Kvinnen uttaler at hun ikke mistenkte at mannen var innblandet i terrorisme.

Gikk aldri ombord

Mandag ettermiddag tilbakeviste Azharuddin Abdul Rahma hos de malaysiske luftfartsmyndigheter de tidligere påstandene om at de to personene med stjålne pass så asiatiske ut. På spørsmål om han kunne beskrive duoen, skal han ha sagt at de så ut som fotballspilleren Mario Balotelli.

Samtidig melder Wall Street Journal at Malaysiske myndigheter etterforsker fem personer som skal ha sjekket inn, men aldri gått ombord i flyet.

Ifølge avisens kilde, som skal være en person i tilknytning til den Malaysiske regjeringen, skal de fem ikke være misstenkt for noe. Undersøkelsen skal bare være en del undersøkelsene som nå blir gjort av alle som var, eller skulle ha vært, ombord i flyet, skriver avisen.

Fjernet bagasjen

Ifølge flysikkerhetseksperten Martin Eran Tasker er det relativt vanlig at passasjerer mister flyet, selv om de har sjekket inn.

— Det skjer hele tiden. Og jeg har opplevd at mer enn fem har mistet samme fly, sier han til Wall Street Journal.

Abdul Rahman, som leder havariutredningen, sier at passasjernes bagasje ble fjernet fra flyet før avgang. Lufthavnpolitiet undersøkte bagasjen, men fant ingenting mistenkelig.

Ingen av passasjerene har kontaktet media med sine historier om hvorfor de valgte å ikke fly med ulykkesflyet.