Snowdens far varsler større avsløringer

Nye og enda viktigere avsløringer om USAs overvåking vil komme, ifølge faren til den amerikanske varsleren Edward Snowden.

Publisert Publisert

ETTERSØKT: For tiden bor Edward Snowden i Russland, hvor han har fått midlertidig asyl. I USA er han ettersøkt og siktet for spionasje. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Det kommer til å komme langt mer i denne saken, og langt viktigere ting enn det som har kommet fram til nå, sier Lonnie Snowden i et intervju med VG.

Han mener amerikanske politikere som har tillatt storstilt overvåking av internett og telefonbrukere, må stilles til ansvar for sine handlinger.

Les også

- Urealistisk å holde Snowden-opplysningene hemmelig

— Enten ved å bli stemt ut av velgerne, eller gjennom tiltale.

Lonnie Snowden sier han støtter sønnen fullt og helt og beskriver ham som en mann med prinsipper og karakter. For tiden bor Edward Snowden i Russland, hvor han har fått midlertidig asyl. I USA er han ettersøkt og siktet for spionasje.

— Jeg har ingen idé om hva som kommer til å skje med min sønn i morgen. Men forutsatt at han overlever, og det tror jeg han vil gjøre, så blir dette langvarig, sier faren om de mange avsløringene basert på dokumenter lekket av Edward Snowden.

Dokumentene har avslørt massive ugjerninger og kriminalitet, ifølge Lonnie Snowden, som hevder den amerikanske «overvåkingsstaten» er ute av kontroll.

Publisert