Strauss-Kahn tiltales for hallikvirksomhet

Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn blir tiltalt for hallikvirksomhet, opplyser påtalemyndigheten i Frankrike.

Publisert Publisert

I HARDT VÆR: Dominique Strauss-Kahn Foto: Arkiv

  • NTB
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Strauss-Kahn og tolv andre må i retten og svare for anklager om prostitusjon som skal ha foregått på et hotell i byen Lille. Det opplyste påtalemyndighetens kontor i byen fredag.

Den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) har tidligere innrømmet å ha deltatt på sexfester som skal være knyttet til anklagene om hallikvirksomhet.

Etterforskerne i saken har forsøkt å avdekke om Strauss-Kahn var en av arrangørene av festene, hvor prostituerte deltok.

Dominique Strauss-Kahn er tidligere fransk finansminister og var sjef for IMF fram til han ble tiltalt for seksuelle overgrep mot en hotellansatt i New York i 2011. Straffesaken ble senere henlagt, men stuepiken Nafissatou Diallo gikk til sivilt søksmål og skal ha fått en betydelig pengesum av Strauss-Kahn da partene inngikk forlik.

Før skandalen som gjorde at Strauss-Kahn måtte trekke seg som IMF-sjef, ble det antatt at han hadde gode sjanser til å etterfølge Nicolas Sarkozy som Frankrikes president.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Forlik mellom Strauss-Kahn og stuepiken