Båten, som var på vei fra Kalemie i Katanga-provinsen til Uvira i Sør-Kivu med passasjerer og last, gikk ned tidlig fredag, opplyser overlevende i Lubumbashi.

221 passasjerer ble reddet, sier Katangas transportminister Laurent Kahozi Sumba. Tallene på døde og savnede varierer, og en tanzaniansk tjenestemann sier søndag kveld at mer enn 200 mennesker fryktes å være savnet etter forliset.

— Båten hadde rundt 500 passasjerer, og rundt 230 er berget så langt, sier politiets visegeneralinspektør Abdulrahman Kaniki med henvisning til Tanzanias kystvakt, til nyhetsbyrået Reuters.

FN-radioen Radio Okapi meldte fredag at minst 26 mennesker var omkommet, og at myndighetene hadde berget 221 passasjerer før båten sank i sjøen.

Kongos transportminister Kalumba Mwana Ngongo har reist til ulykkesstedet, rundt 90 kilometer sør for byen Kalemie, opplyste den kongolesiske regjeringen søndag.

Forlis med dødelig utgang er vanlig på Kongos innsjøer og elver, der båter ofte er overfylt og mangler livvester, og mange mennesker ikke kan svømme.