I en kjennelse fra høyesterett i Hongkong som ble offentliggjort tirsdag morgen, gis det grønt lys for å rydde tre deler av området Admiralty hvor demokratiaktivister har slått leir. Langs en flerfelts motorvei i området er en rekke telt satt opp, noe som hindrer trafikken.

Selv om kjennelsen bare dekker deler av protestområdene i Admiralty-distriktet, skal politiet være i ferd med å forberede seg på å rydde hele området denne uken, ifølge nyhetsmeldinger tirsdag. Det skal også være planer om å rydde et mindre protestområde i handlestrøket Causeway Bay.

— Vi tar sikte på å rydde alle okkuperte veier og gjenåpne trafikken, sier en ikke-navngitt kilde i politiet til avisen South China Morning Post, og legger til at aksjonen vil finne sted tirsdag.

I november ble en aktivistleir i området Mong Kok ryddet.

Ifølge avisen The Standard vil rundt 7.000 offiserer bli satt inn i aksjonen. Demonstrantene vil på forhånd bli varslet, slik at de får tid til å fjerne seg, ifølge avisen.

Siden september har demonstrantene holdt store protester med krav om at Hongkong selv må få velge hvilke kandidater som kan stille til valg neste år - uten at sentralmyndighetene i Beijing blander seg inn.