- Grove overgrep mot seks småbarn

Gambisk politi mener 45-åringen har utsatt samtlige av de seks guttene som var hos ham da han ble arrestert søndag for grove overgrep.

 • Aftenposten.no
 • Lene Li Dragland
 • Fred C.gjestad
 • Gambia
 • Svend Ole Kvilesjø
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Den norsk-svenske konsulen Robert Hardmark har i dag hatt et møte med nordmannen, som sitter fengslet i politiets hovedkvarter i den gambiske hovedstaden Banjul, skriver aftenposten.no.

Mannen vet, ifølge Hardmark, fortsatt ikke selv hva han er mistenkt for. Overfor konsulen gir han uttrykk for at han blir behandlet greit.

Skal ha beviser for alvorlige overgrep

Politiet i Gambia ønsker, verken overfor Aftenposten.no eller konsulen, å si noe om innholdet i hva mannen er mistenkt for eller hva det beslaglagte materialet inneholder. Gambisk politi holder denne informasjonen tilbake av hensyn til etterforskningen. Etter det Aftenposten.no erfarer skal politiet i Gambia sitte på beviser for alvorlige overgrep mot seks mindreårige gutter. En viktig del av bevismaterialet skal være funn i huset hvor 45-åringen oppholdt seg da han ble pågrepet.

Det er ventet at nordmannen blir sittende varetektsfengslet frem til rettssaken kommer opp, noe som skjer tidligst om to uker.

Den norske 45-åringen ble pågrepet søndag etter at Oslopolitiet tipset Interpol om mannen. I tillegg til at mannen to ganger tidligere er dømt for overgrep mot barn i Norge, er han siktet av norsk politi for overgrep mot en gutt i Oslo-området.

Bodde med seks gutter

45-åringen skal være godt kjent i nabolaget i landsbyen på vestkysten av Gambia. Mannen pleide å ha med seg noen av guttene når han var på markedet i byen. Guttene er i alderen tre til ti år gamle.

Det lokale politiet og Interpol har sperret av boligen og området rundt der mannen bodde, og har nektet Aftenposten å ta bilder av boligen.

Les også

Dømt for minst 100 overgrep mot sønnen

Økt straff

De siste årene har gambiske myndigheter intensivert kampen mot sex-industrien. Strafferammen har i den forbindelse også økt kraftig for sex-overgrep begått av turister, og arrestasjonen av nordmannen har fått stor oppmerksomhet i landet.

Landets lover ble blant annet skjerpet etter at en norsk lærer i 2004 ble siktet for sex-overgrep mot en 12-åring gutt. Mannen ble arrestert i Norge og dømt i tingretten, men ble frikjent i lagmannsretten. Strafferammen for seksuelt overgrep mot barn i Gambia begått av en turist er 14 års fengsel. Produksjon av barnepornografi kan straffes med inntil fem års fengsel.

Etter det Aftenposten.no erfarer kan strafferammen utvides ytterligere i spesielt grove saker som omhandler flere barn.

Advokat Sigurd Klomsæt har vært mannens forsvarer i overgrepssakene som har gått for retten i Norge i 2003 og 2005. Klomsæt forteller at han nå planlegger å reise til Gambia for å bistå sin klient.

— Jeg har kontaktet Morten Furuholmen for å høre hvordan de har gått frem i Kongo-saken, sier Klomsæt.

Advokaten vil nå be om å bli oppnevnt forsvarer for mannen.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Ingemund fikk tarmkreft som 42-åring: – Jeg burde reagert tidligere

– I ettertid er det lett å se at jeg burde reagert tidligere, sier Ingemund Holen, som fikk tarmkreft 43 år gammel.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. E39-ulykke skapte fergekaos

 2. – Best å nyte denne helgen

 3. Partene var enige. Nå er Søderlunds overgang satt på vent.

 4. Her «drukner» de den utbrente elbilen: – Kan lekke giftige stoffer

 5. Monika søkte om støtte til datterens trening: – Da jeg fikk svaret, ble jeg ganske sjokkert

 6. Nye innreiseregler: Disse landene skifter farge