— Det startet i går ettermiddag med at en ny gruppe barn ble beskutt. I går var det fem barn som lekte på et hustak i et område av Gaza by som heter Sabra. En drone fyrte av en eller to raketter. Vi fikk inn alle de fem barna, som var søsken og søskenbarn. Tre var de døde da de kom, to hadde livstruende skader og ble operert. De ligger på intensivavdelingen nå, sier Gilbert til NTB tidlig fredag morgen.

Deretter kom en gruppe til med skadde, før Israels bakkeinvasjon på Gazastripen startet, forteller legen.

Til sammen har Shifa-sykehuset fått inn over 100 pasienter det siste døgnet, de aller fleste etter klokken 19 lokal tid torsdag kveld, ifølge Gilbert.

Den norske legen Mads Gilbert er i Gaza for å hjelpe til på Shifa-sykehuset.
Privat / NTB scanpix

Israel godkjente samme kveld en bakkeoffensiv på Gazastripen etter flere uker med skyting fra begge sider, opplyste den israelske statsministerens kontor i en offisiell uttalelse.

Våpenhvile avvist

Den israelske bakkeoffensiven på Gazastripen kom etter at Hamas, som har makten på Gazastripen, avviste et egyptisk våpenhvileforslag som Israel hadde godtatt, forklares det i uttalelsen.

Ifølge Israels statsminister Benjamin Netanyahu er formålet med bakkeoffensiven å ødelegge tunnelene som palestinere på Gazastripen har gravd inn mot israelsk territorium. Forsvaret varsler på sin side at offensiven vil bli mer omfattende enn dette, og at målet er å knuse Hamas' militære kapasitet.

— De skjøt med tungt artilleri mot boligområdene i Øst-Gaza. Vi kunne observere fra sykehuset hvordan disse lysgranatene hang på himmelen over boligområdet, som er et av områdene israelerne sier innbyggerne må forlate. Det har ikke alle gjort, fordi folk er fattige og ikke kan flykte. Så da denne skytingen begynte kom, det lass på lass med skadde og døde inn, forteller Gilbert.

- Hjerteskjærende

— Det har vært hjerteskjærende og nesten uutholdelig å se disse barna fra et halvt år og opp til 13-14 år, som har splintskader over alt, og som er blodige og skjelvende. Det er lite medikamenter og lite kapasitet, forteller Gilbert.

Hamas fordømmer den israelske bakkeoffensiven som «dumdristig» og sier at Israel vil måtte betale en høy pris.

— Dette skremmer ikke Hamas' ledere eller det palestinske folk. Vi advarer Netanyahu mot de fryktelige konsekvensene, sier talsmannen Sami Abu Zuhri.

USAs utenriksminister John Kerry har bedt Israel være «nøyaktig» under bakkeoffensiven på Gazastripen, for å begrense de sivile tapene. Israel fortsatt har USAs støtte i kampen mot det Kerry omtaler som «trusler fra terrorister».