— Vi er villige til å forhandle med alle, inkludert militante som legger ned våpnene. Vi kan gå i dialog med opposisjonen, men vi kan ikke gå i dialog med terrorister, sier Assad i et intervju med den britiske avisen The Sunday Times.

Assads uttalelse er i tråd med hva Syrias utenriksminister Walid al-Muallem sa under et besøk i Moskva i forrige uke.

Borgerkrigen i Syria har ifølge FN kostet over 70.000 mennesker livet de siste 23 månedene, men Assad avviser at han selv kan lastes for dette.

— Dersom det hadde vært tilfelle, ville min avgang ha medført stans i kampene. Det er helt absurd, noe man nylig har sett i Libya, Jemen og Egypt, sier den syriske presidenten.

- Fantastisk ukonstruktiv

Assad langer i intervjuet ut mot britiske myndigheter og hevder at Storbritannia ønsker å væpne terrorister i Syria.

— Hvordan kan man tro at de ønsker mindre vold, når de ønsker å sende militære forsyninger til terrorister i stedet for å legge til rette for dialog mellom syrere, spør Assad.

Den britiske regjeringen har tatt til orde for å oppheve den europeiske våpenblokaden av de syriske opprørerne, men har blitt nedstemt av andre EU-land som bare vil bidra med humanitærhjelp og teknisk bistand.

— Storbritannia har spilt en fantastisk ukonstruktiv rolle i ulike saker opp gjennom årene, ifølge enkelte opp gjennom århundrer. Det er slik det oppfattes i vår region, sier Assad.

- Brannstiftere

— Problemene med denne regjeringen er at den grunne og forhastede retorikken de kommer med, bare understreker denne tradisjonen med et tyranniserende hegemoni, sier han.

Assad avviser helt at britene kan spille noen konstruktiv rolle i forsøkene på å få slutt på borgerkrigen i Syria.

— Vi forventer ikke at brannstiftere skal bli brannmenn, sier han.

— Hvordan kan Storbritannia spille en rolle, når de er fast bestemt på å militarisere problemet. Den britiske regjeringen opptrer på en naiv, forvirret og urealistisk måte, tordner Bashar al-Assad, som på 1990-tallet selv bodde og arbeidet som øyekirurg i London.