Mannen forsøkte å rane en butikk med en kniv da han kom i håndgemeng med eieren av butikken, som tilkalte politiet, skriver Fox News.

To polititjenestemenn kom til stedet, men raneren nektet å legge ned våpenet. Han var i ferd med å angripe dem da han ble skutt, ifølge politiet.

Ifølge TV-kanalen hørte flere vitner på stedet mannen si «Skyt meg nå. Drep meg nå».

Startet etterforskning

— Vedkommende som er drept, er en 23 år gammel afroamerikansk mann. Han skal ha gått inn i butikken og stjålet to energidrikker før han gikk ut. Deretter gikk han inn igjen og stjal en muffin. Deretter kom han ut på gata og oppførte seg ifølge vitner utagerende, sa politisjef i St. Louis Sam Dotson under en pressekonferanse, ifølge Dagbladet.

I en Twitter-melding skriver politisjefen at de to politimennene ga flere instrukser til mannen om å legge fra seg våpenet, men at dette ikke ble gjort.

Politiet opplyser at de etterforsker saken. Ingen av politimennene ble skadd i hendelsen.

— Politiets sikkerhet er vår førsteprioritet. Jeg mener det er viktig at folk forstår hva som skjedde, sa Dotson.

Protest mot politiet

Ifølge Dagbladet samlet det seg en del mennesker utenfor butikklokalet hvor mannen ble skutt, og de ropte skjellsord til politiet.

— Vi må få fram at dette ikke er det samme som i Ferguson. Vi må være tålmodige og la fakta få komme fram først, sier lokalpolitiker Chris Carter til avisa.

Natt til tirsdag fortsatte opptøyene i forstaden Ferguson, hvor 18-åringen Michael Brown ble skutt og drept av en politimann 9. august. Politiet har pågrepet 31 personer og tatt beslag i en rekke gjenstander, deriblant pistoler.

To menn ble skutt i opptøyene. Tilstanden deres er foreløpig ukjent.