I en erklæring som var lagt fram av Frankrike og ble vedtatt enstemmig onsdag, ga Sikkerhetsrådet full støtte til det egyptiske initiativet om en våpenhvile og ba partene gjenoppta forhandlingene de var engasjert i i Kairo før en midlertidig våpenhvile ble brutt tirsdag.

Rådet appellerte også til partene om å hindre at situasjonen eskalerer og umiddelbart inngå en humanitær våpenhvile, sier den britiske FN-ambassadøren Mark Lyall Grant, som leder Sikkerhetsrådet i august.

Vedtaket er ikke like sterkt som en full resolusjon, men flere diplomater gjorde det klart at de er rede til å vedta en resolusjon om det egyptisk-ledede forhandlingsforsøket ender i en blindgate.

— Det viktige nå var å reagere på at samtalene ser ut til å bryte sammen og at krigshandlingene er gjenopptatt, sier Grant.

Den palestinske FN-utsendingen Riyad Mansour sa at palestinerne er klar til å sette seg ved forhandlingsbordet igjen.

— Vi ønsker en framforhandlet varig fred. Vi vil ikke lenger dø. Vi ønsker at volden tar slutt. For at det skal skje, må Israel stanse aggresjonen og gå med på en avtale, sa han til pressen i FN-hovedkvarteret.

Palestinerne krever at Israel hever eller letter på blokaden av Gazastripen, mens Israel krever at Gazastripen avmilitariseres før det er aktuelt å heve blokaden. Palestinerne sier at Israel ikke har gått med på noen av de palestinske forslagene i forhandlingene. (©NTB)