Michelle Obama: - Vi må gjøre alt for å få Clinton valgt

Valget handler ikke om demokrater eller republikanere, høyre eller venstre. Det handler om hvem som skal ha makt til å forme barna våre, sier Michelle Obama. Hun mener Hillary Clinton er den eneste som er skikket til den jobben.

TALTE: Michelle Obama tok salen med storm da hun talt til på Demokratenes landsmøte mandag kveld. Foto: Scott Audette / Reuters / NTB scanpix

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Det er bare én person jeg stoler på til å gjøre den oppgaven de neste åtte årene, og det er Hillary Clinton, sa USAs førstedame da hun ble tatt imot med stående applaus på Demokratenes landsmøte i Philadelphia mandag kveld.

Obama understreket at hun og ektemannen Barack har samme utgangspunkt som oppdragere og som presidentpar, at det de gjør påvirker nasjonens barn og unge.

— Når noen oppfører seg som en bølle, synker vi ikke ned på deres nivå. Når noen slår lavt, sikter vi høyt, sa hun. Selv om hun aldri nevnte republikanernes kandidat Donald Trump, var det tydelig hvem hun hadde i tankene.

Les også:

Les også

Republikanerne og Donald Trump er i ferd med å ødelegge amerikansk politikk.

— I'm with her

— Jeg vil ha en president som kan vise til et liv viet til å tjene samfunnet. Jeg vil ha en president som vil lære nasjonens barn at alle er like mye verdt. Jeg står her i kveld fordi jeg vet at det er en sånn president Clinton vil bli. På grunn av henne tar mine døtre det for gitt at en kvinne kan bli president, sa Obama.

— Hun vet at det er én ting som teller, å overlate et bedre land til barna våre. Derfor kan jeg si at i dette valget er jeg med henne, sa førstedamen og brukte Clintons slagord «I'm with her».

- Hun har aldri gitt opp

Obama priset også Clinton for ikke å ha gitt opp etter nederlaget i nominasjonskampen mot Barack Obama for åtte år siden, men for å kjempe videre.

— Hun ble ikke sint og desillusjonert. Hun pakket ikke sakene og dro hjem. Clinton velger aldri den enkle utveien og har aldri gitt opp noe i sitt liv, sa Obama som avsluttet talen med å gjøre det klart hva som venter.

— I månedene som ligger foran oss, må vi gjøre det samme som vi gjorde for åtte og fire år siden. Vi må banke på alle dører. Vi må gjøre alt vi kan for at Hillary Clinton skal bli valgt til USAs neste president.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Gutt (13) påkjørt av Bybanen

En 13 år gammel gutt ble påkjørt av Bybanen ved Paradis.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Hun slo alarm om «kvinnesykdommen ingen snakker om». Nå kan Malene endelig få hjelp.

  2. Derfor krever ikke Haukeland munnbind

  3. – Det kommer en dag hvor det skjer en alvorlig ulykke om dette fortsetter

  4. Finner ikke lenger «trengende verdige personer». Nå selges bygget.

  5. Gjenstand i veien på Sotrabrua: – Kommer litt brått på

  6. – Velferdsstaten treng ei skikkeleg rotfylling