45 minutter før angrepet mot debattmøtet på Krudttønden på Østerbro i København, la 22-åringen ut en jihad-hyllest på sin Facebook-profil, skriver Ekstra Bladet.

Videoen ble ikke laget av 22-åringen selv, men er ifølge avisen hentet fra en YouTube-kanal som har publisert flere videoer som hyller Den islamske stat (IS).

Pågrep fire på nettkafé

Søndag aksjonerte dansk politi mot en internettkafé i bydelen Nørrebro, og pågrep fire personer. Her tror politiet den den antatte gjerningsmannen, 22 år gamle Omar Abdel Hamid El-Hussein, oppholdt seg på kafeen mellom de to angrepene, opplyste politiinspektør Jørgen Skov på en pressekonferanse ved 14-tiden mandag.

Mandag ble det også klart at to unge menn er varetektsfengslet i ti dager for medvirkning til drap etter terrorangrepene.

— Hatet jøder

Dansk politi har til nå ikke sagt noe om 22-åringen har tilknytning til islamistiske grupper, men den danske sikkerhetstjenesten PET har hatt kjennskap til 22-åringen fra tidligere. Tidligere skolekamerater har fortalt at 22-åringen hatet jøder.

Ifølge den danske kriminalomsorgen skal han ha gitt uttrykk for ekstremistiske holdninger, og han har vært fengslet for knivangrep. Han ble løslatt cirka to uker før lørdagens to angrep, der til sammen to mennesker ble drept og fem såret. PET mener han kan ha blitt inspirert av terrorangrepene i Paris i forrige måned.