NRK-journalist utvist fra Irak

69 journalister, deriblant NRKs medarbeider i Bagdad Knut Magnus Berge, fikk mandag beskjed fra irakiske myndigheter om at de ikke har gyldig visum og må forlate landet.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 19 år gammel

Berge har ikke fått noen forklaring på hvorfor han ble utvist.

— Jeg kom tilbake fra en tur sørover i landet i ettermiddag, og fant denne lista slått opp på veggen her. Navnet mitt står som en av de 69 som altså skal være ute i løpet av 72 timer, men det finnes også en annen liste med de samme 69 navnene der står det at vi skal være ute i løpet av 48 timer. Så foreløpig er dette relativt forvirrende, sier Berge til NRK.

Mange journalister befinner seg i Irak for tiden med høyst ulike visum for hvor lenge de kan jobbe og oppholde seg i landet. Foreløpig er det uklart om det finnes andre norske journalister blant de utviste.

-I forhold til forrige gang jeg var her, før jul, så er det langt mer nervøst, både blant folk flest og i byråkratiet. Men så er det jo et land i en ekstrem situasjon vi er i. Ut fra de forutsetningene vil jeg si at arbeidsforholdene for oss journalister har vært tilfredsstillende, i den forstand at vi har fått anledning til å gjøre en jobb, sier Berge.

(NTB)

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Frankrike blokkerer krigsforberedelser

  2. NATO-sprekk om Irak

  3. - Ingen konkret fredsplan

  4. Irak aksepterer spionfly

  5. To drept i bombeangrep mot Irak

  6. - Ingen beviser

  7. NATO-krisen forsterket

BT anbefaler

Massivt hærverk på biler og kabler: – Potensielt livsfarlig

En kvinne er pågrepet etter hærverk på en rekke biler og strøm- og fiberkabler.

LES SAKEN