– Det var blodspor overalt

TV 2-reporter Fredrik Græsvik var blant de første som kom ned i hotellresepsjonen etter angrepet.

Publisert Publisert
  • Pål Andreas Mæland
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Græsvik hjalp til med å forbinde sårene til de to nordmennene som var skutt og skadet, Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen og en medarbeider i Utenriksdepartementet.

TV 2-reporteren forteller at han satt på hotellrommet i 3. etasje da han hørte skyting i borggården. Deretter kom en eller flere eksplosjoner. Da han tok seg ned i lobbyen, ble han møtt av et dramatisk syn.

– Det var blodspor overalt. På gulvet så jeg norske dokumenter spredd utover. Jeg fant en medarbeider fra UD skadet, og hjalp til med behandlingen av ham. Samtidig fikk Carsten (Thomassen, journalist fra Dagbladet) behandling av kolleger fra VG, sier Græsvik.

Både TV 2 og VG arrangerer sikkerhetskurs for medarbeidere som skal reise til konfliktområder, der de også lærer førstehjelp.

– Etter en stund kom det amerikanske soldater og overtok. Norske og amerikanske styrker fikk evakuert de skadede til et tsjekkisk feltsykehus ved flyplassen, forteller Græsvik.

I går kveld ventet de norske journalistene på nytt om hvordan det gikk med de to skadede nordmennene. Græsvik var usikker på om angrepet var rettet mot de norske, eller om det var tilfeldig at det kom akkurat i går.

– Det er vanskelig å si. Gahr Støre er den mest kjente som bor på hotellet nå, men samtidig så er dette hotellet alltid et av de klareste målene for slike grupper.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Mintes Thomassen i Stortinget

  2. - Støre var ikke målet

  3. Landet på Gardermoen