Britiske myndigheter frykter terror mot fly fra Egypt

Britiske myndigheter frykter at fly fra Egypt til Storbritannia kan rammes av terror. Flyselskapet British Airways (BA) har stanset alle flyginger til Kairo.

Publisert Publisert

STANSET: Fly fra British Airways fotografert på Heathrow Airport i London. Selskapet har stanset flygingene til Kairo i en uke av sikkerhetshensyn. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix

  • NTB-AFP

Britiske myndigheter har endret sitt reiseråd for Egypt og sier at det økt fare for terror rettet mot flytrafikken.

– Styrkede sikkerhetstiltak er på plass for fly som skal fra Egypt til Storbritannia, heter det på det britiske utenriksdepartementets nettsider.

Vurderer

Passasjerene om bord på en BA-flyging fra Heathrow til Kairo fikk lørdag beskjed om at flygingen er innstilt, og at det ikke vil bli noen alternativ flyging på en uke, melder BBC.

– Vi vurderer konstant sikkerhetstiltakene ved alle våre flyplasser rundt om i verden og har stanset flygingene til Kairo i syv dager som en forholdsregel for å kunne vurdere situasjonen videre, står det i en uttalelse fra flyselskapet.

– Sikkerheten for våre kunder og mannskap er alltid første prioritet, og vi vil aldri operere hvis det ikke er trygt å gjøre det, står det videre.

Kontroll

Egyptiske tjenestemenn sier administrasjonen ved flyplassen i Kairo er blitt orientert om at British Airways stanser flygingene til London i to dager. De opplyser at beslutningen ble tatt etter at britiske tjenestemenn gjennomførte rutinemessige sikkerhetskontroller ved flyplassen tidligere i uken, men går ikke i nærmere detalj.

Alle andre flyselskaper opererer som normalt fra Kairos flyplass, ifølge egyptiske myndigheter.

I oktober 2015 ble alle de 224 personene om bord drept da en bombe gikk av om bord på et russisk charterfly over Sinaihalvøya i Egypt. Flyet skulle til St. Petersburg i Russland fra feriestedet Sharm el-Sheikh. Ekstremistgruppen IS hevder å stå bak og har via sine propagandakanaler blant annet vist frem bilde av det som skal være bomben som ble plantet om bord.

Publisert