Den 58 år gamle presidenten ble diagnostisert med kreft i desember og fikk onsdag operert bort skjoldbruskkjertelen. Prøver tatt etter operasjonen viser imidlertid at det ikke var kreft i kjertelen, sier Fernandez' talsperson Alfredo Scoccimaro.

Fernandez slipper dermed den planlagte behandlingen med radioaktivt jod, og det er ventet at hun kan være tilbake på jobb i slutten av januar.

Flere hundre tilhengere har vært samlet utenfor sykehuset i Pilar, 45 kilometer nord for hovedstaden Buenos Aires, for å vise sin støtte til presidenten.

Cristina Fernandez de Kirchner tok nylig fatt på sin andre periode som president etter et valgskred i høst, hvor hun fikk 54 prosent av stemmene.

Da hun første gang ble valgt til president i 2007, overtok hun etter ektemannen Néstor Kirchner, som døde i 2010. Christina Fernandez er, i likhet med ektemannen, blitt kjent for en blanding av nasjonalistisk retorikk, forsvar for menneskerettigheter og en betydelig grad av statlig styring i økonomien. Satsing på velferdsgoder har vært med på å gjøre henne til en populær leder.

Visepresident Amado Boudou styrer landet i Fernandez' fravær.