Sjekk disse fantastiske takbarene!

Ingen by i verden kan skilte med så mange takbarer på toppen av skyskrapere som Bangkok.

Publisert Publisert

Bangkoks mange takbarer har himmelen rett rundt hjørnet. Her er en guide til de nyeste stedene — og noen av de heftigste blant de mer etablerte.

Dette er en av Bangkoks heftigste opplevelser.

Trendsetteren

Det var hotellet Banyan Tree i Bangkok som startet trenden i 2002. Øverst oppe på taket på den smale skyskraperen ble det åpnet en restaurant og en takbar. Her kunne man sitte med en fargerik paraplydrink i hånden eller spise en god middag og ha tolvmillionerbyen nedenfor føttene mens hodet nesten berørte månen. Det føltes i alle fall slik. Suksessen var umiddelbar - og med én gang begynte andre hoteller å følge etter.

Heftig. Red Sky i 55.etasje! Foto: Red Sky

I dag finnes sikkert over et dusin lignende etablissementer rundt om i Bangkok, både på høye skyskrapere, men også på lavere bygninger.

Den beste tiden for et besøk er ved 18-tiden, akkurat når solen går ned og himmelen og byen skifter farge. Da er Bangkok på sitt vakreste.

En del av disse takbarene har blokkert utsikt i enkelte retninger, for eksempel av en kuppel eller takbygning. Men andre kan skryte av å ha 360 graders utsikt. En av dem er Red Sky på hotellet Centara Grand. De åpnet nylig en utsiktsveranda i et tårn oppe på selve taket av bygningen. Der kan man gå rundt hele baren og se Bangkok i 360 grader.

Når man velger takbar er det også viktig å tenke på området. Det er unektelig heftigere å befinne seg på toppen av en skyskraper som har andre høye bygninger i nærheten. Det må finnes noe å se på. Er det tomt, eller hvis man befinner seg for høyt oppe for å få øye på hva som foregår på bakkeplan, er det ikke like spennende.

Men uansett hvilken takbar man velger, er det garantert en ekte wow-opplevelse.

En advarsel er imidlertid på sin plass. Disse stedene er ingenting for mennesker med høydeskrekk. Alt som står mellom gjesten og et fritt fall på over 100 meter er et tynt glassgjerde. Så det er kanskje på sin plass å advare mot for mange drinker.

Above Eleven

I det populære Nana-området ligger nyåpnede Above Eleven, en takbar og restaurant som raskt har fått rykte på seg for å være et trivelig sted — ikke minst fordi en av Bangkoks salsaklubber treffes her for å danse noen ganger i uken - en definitiv partyfaktor!

Restaurantens meny har det spennende konseptet japansk-peruansk - noe som fikk sitt særpreg da japanske immigranter gikk i land i Peru for 120 år siden. Det er den eneste restauranten i Bangkok av denne typen.

Idéen med en gigantisk bardisk i midten av restauranten og høye barstoler omkranset av deilige sofaer gir en atmosfære av avslappet stemning. Above Eleven ligger i 33. etasje i Fraser Suites-bygningen.

Dette stedet må prøves under Bangkok-besøket.

Adresse: Langt ned i gaten Sukhumvit soi 11, bak populære Q-bar. Skytrain-stasjon Nana.

Kleskode: Casual smart.

Up & Above

Sommeren 2012 åpnet den japanske hotellkjeden Okura sitt flotteste hotell i Bangkok. Strategisk beliggende i Ploen Chit-området reiser den futuristiske skyskraperen seg mot himmelen. Riktignok ikke på taket, men i 24. etasje stikker en halvmåneformet balkong ut. Det er forlengelsen av restauranten Up & Above som er blitt en av Bangkoks peneste steder for en middag eller en drink.

La blikket sveipe over horisonten mens du sitter i de deilige stolene.

På søndag morgen kan man spise en real brunsj her - og på kveldene lytter man til live-jazz. Up & Above har gått fra ingenting til å bli en av Bangkoks hotteste skybarer.

Adresse: 57 Wireless Road, like ved Skytrain-stasjon Ploen Chit.

Kleskode: Casual smart.

L'Appart

Strategisk beliggenhet i Sukhumvit-gaten i Nana-kvarteret ligger det nyåpnede hotellet Sofitel. Øverst oppe i bygningen, i 32. etasje, har de innredet en spennende fransk restaurant, L'appart, med tilhørende utendørsterrasse. Her får man en svimlende følelse i magen når man står mot glasskanten og har hele det livlige nattmarkedet mer enn 100 meter under føttene

Kjenn også hvordan den varme tropiske vinden blåser gjennom håret.

L'appart er innredet som en privatbolig - en koselig leilighet i Paris! - og man kan følgelig sitte og spise middag i kjøkkenet blant kokkene, i hverdagsstuen mellom bokhyllene, eller - om man vil - på balkongen, med ankomst gjennom den elegante baren.

Fra baren Above Eleven. Foto: Michael Töpffer

Maten er litt dyrere her — og L'appart lokker til seg litt eldre gjester. Ryggsekkturister kjenner seg nok litt utenfor om de ikke drar på seg pentøyet.

Adresse: 189 Sukhumvit 13-15, Skytrain-stasjon Nana eller Asok

Klesstil: Smart casual

Park Society & Hi So

En av Bangkoks nye og mer chice takbarer er Park Society & Hi So, beliggende på det nye Sofitel So-hotellet.

Park Society er restaurantdelen och ligger innendørs i 29. etasje. Hi So er bardelen oppe på taket, innredet med myke sofaer hvor man halvveis ligger. Her kan man både spise maten fra Park Society eller nøye seg med drinker fra baren.

Hotellets beliggenhet, helt inntil den enorme Lumpini-parken, gjør at utsikten herfra er litt annerledes. Nedenfor strekker den enorme grønne parken seg utover og først langt borte reiser Bangkoks skyline seg med sine skyskrapere og opplyste vinduer som et bakteppe mot himmelen.

Dette er - på godt og vondt - litt utenfor party- og turisttråkket. Det sørger for en litt roligere stemning her oppe, siden færre finner frem til stedet. Dermed er det perfekt for de som vil slappe av med sin kjæreste uten å bli forstyrret av intensiv mingling.

Adresse: 2 North Sathorn Road. Skytrain-stasjon Sala Daeng eller tunnelbanestasjon Lumpini

Klesstil: Dongeri fungerer fint. Unngå shorts og sandaler.

Zense

Som en fugl fønix opp av asken åpnet Zense nylig - og nok en gang - dørene til sin restaurant, beliggende i 17. etasje oppe på Zen World-varehuset. Her har man en fantastisk utsikt over Rachaprasong-området og poloklubbens enorme gressmatte. Dette er det ekte Downtown Bangkok.

Zense åpnet første gang allerede i 2008, og ble raskt populært blant Bangkoks urbane elite. I forbindelse med urolighetene i byen i mai 2010 ble restauranten brent ned, og etter to års renovering har den nylig åpnet igjen.

Her tilbyr man fem-kjøkken-i-ett; thai, italiensk, indisk, japansk og moderne europeisk, servert i et moderne komfortabelt miljø, hvor en kul DJ spiller fin musikk i bakgrunnen.

De beste plassene er selvsagt ute på den enorme terrassen. Den er grunnen til at man kommer hit - og, selvfølgelig - den sentrale beliggenheten.

Adresse: 4/5 Rachadamri Raod. skytrain-stasjon Chit Lom, Siam Square eller Rachadamri

Klesstil: Lett og ledig, men med stil

Speakeasy

Det trendy boutiquehotellet Muse har raskt blitt en møteplass for Bangkoks unge jetsettere. Flere gode restauranter og barer, og hotellets moderne design har fått oppmerksomhet. Den italienske restauranten Medici i kjelleren, hvor måltidet inntas til tonene av levende operamusikk, er naturligvis en grunn til å komme hit. En annen er den trendy takbaren Speakeasy i 24. etasje.

Her serveres mat med internasjonalt snitt og en touch av Asia.

Sanselig. Zense - på toppen av Zen world-varehus. Foto: Michael Töpffer/Scanpix

En drink kan man få i baren, som ligger nesten fremst ved kanten mot gaten.

Herfra kan man så gå ytterligere en trapp opp og ut på selve taket. Under en koselig kuppel finnes ytterligere en bar, og godt med plass hvis man har mange venner med seg. Muse ligger inneklemt mellom skyskraperne langs Lang Suang-gaten. Strekker man ut armene her oppe føles det som om man nesten kan berøre nabobygningene.

Når du først har tatt turen hit — stikk innom sigarbaren Den Blinde Grisen. Kult navn!

Adresse: 55/555 Lang Suan Road. Skytrain-stasjon Ploenchit

Klesstil: Smart Casual

Og disse kjente du kanskje allerede til?

Red Sky og Fifty Five

I 55. etasje på luksushotellet Centara Grand finner man både en bar og en restaurant. Den delen som ligger innendørs, er restauranten Fifty Five, mens utendørsdelen kalles Red Sky. Over stedet svever en gigantisk, opplyst bue som er synlig fra nesten hele Bangkok, og som har blitt stedets kjennetegn.

Nå har man dessuten åpnet en liten terrasse ytterligere en trapp opp, hvor man kan sitte og nippe til drinker og se Bangkok velte utover i alle retninger.

Adresse: 999/99 Rama 1 Road, Skytrain-stasjon Chit Lom eller Siam Square. Gå gjennom Central World-varehuset

Klesstil: Leisure

Vertigo og Moon Bar

Dette er Bangkoks opprinnelige takbar. Øverst oppe og utendørs på Banyan Tree Hotel ligger restaurant Vertigo og baren Moon Bar.

Her sitter man og kikker på hele Bangkok foran føttene. Man har klemt inn ganske mange bord og sofaer her, og ettersom det kan bli ganske trangt, blir det også sosialt. Folk prater med nye fjes og knytter kontakter. Miljøet er koselig og moderne.

Adresse: 21 Sathorn Road, ved det Franske instituttet. Skytrain-stasjon Sala Daeng, deretter taxi eller spasertur.

Sirocco, Distil og Breeze

Den mest kjente takbaren i Bangkok er nok Sirocco Skybar i gigantskyskraperen State Tower, beliggende ved elven i Bangkok.

Den gigantiske kuppelen øverst på bygningen er synlig fra hele Bangkok og troner over barene. Sirocco Skybar i 63. etasje er den mest fasjonable og den som lokker flest besøkende. Distil i 65. etasje har en litt mer avslappet stil. Breeze nede i 52. etasje har koseligst entre - en lang, opplyst glassbro som får en til å tenke på en sci fi-film.

En ulempe med disse barene er deres popularitet, som gjør at det raskt blir fullt. Busslast etter busslast med turistgrupper ødelegger noe av stemningen. Men likevel verdt et besøk.

Adresse: State Tower 1055 Silom Road. Skytrain-stasjon Saphan Thaksin

Klesstil: Alle sjekkes nøye. Sandaler tillates ikke.

Publisert