Krigsveteran siktet for å ha skutt sju politifolk i USA

En 74 år Vietnam-veteran er siktet for å ha skutt og drept en politibetjent og såret seks andre da politiet ville ransake huset hans i South Carolina i USA.

Publisert Publisert

DREPT: En politibetjent er skutt og drept og seks andre politifolk ble såret da de konfronterte en gjerningsmann som holdt barn som gisler i South Carolina i USA. Foto: Sean Rayford / AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Mannen åpnet ild mot politibetjentene og holdt barn som gisler under det to timer lange dramaet i byen Florence onsdag kveld.

Til slutt slapp 74-åringen barna fri, før han ble pågrepet. Ingen barn ble såret. To av de seks politibetjentene ble skrevet ut fra sykehus torsdag.

BARNA UTEN SKADE: Gisseldramaet varte i to timer onsdag kveld i området Vintage Place vest i byen Florence. Ingen av barna ble såret. Foto: Sean Rayford / AP / NTB scanpix

Den funksjonshemmede 74-åringen var advokat inntil han ble fratatt bevillingen, og han har tidligere skrytt på internett over våpnene sine og hvor god han er til å skyte.

Ransakelsesordren gjaldt ikke 74-åringen, men en 27-åring som bodde på samme adresse og som mistenkes for seksuelt misbruk av et fosterbarn som også bodde der.

Ingen av barna såret

Politiet måtte bruke en skuddsikker bil til å hente ut de sårede politifolkene. Samtidig holdt mannen flere barn som gisler.

– Skyteepisoden er over, og en mistenkt gjerningsperson er pågrepet. Vi ber alle holde seg unna Vintage Place ettersom en etterforskning pågår, skrev sheriffen i Florence på Twitter onsdag kveld.

Politiet vil ikke si noe om hvorfor det ble utstedt arrestordre på mannen før skyteepisoden fant sted. Ingen av barna ble såret.

Tilstanden til flere av de politiansatte som er såret, beskrives imidlertid som alvorlig, ifølge ABC News, som har snakket med rettslegen i Florence fylke.

Les også

Det ekstreme er i ferd med å bli normalt

Drept etter 30 år i tjeneste

Den drepte politimannen, Terrence Carraway, feiret nylig 30 år som politibetjent i Florence. Politisjef Allen Heidler og sheriff Kenney Boone var alvorstynget da de møtte pressen i etterkant av skytingen.

– Jeg vil at dere skal be for familien til den modigste politibetjenten jeg noensinne har kjent, sa Heidler, som tok til tårene.

President Donald Trump sendte sine kondolanser til de pårørende etter hendelsen.

– Mine tanker er med politiet i Florence. Vi er for alltid takknemlige for det våre politifolk gjør, skrev han på Twitter.

Publisert