Ifølge den israelske hæren traff et prosjektil fra Libanon et åpent område mellom byene Metula og Kiryat Shmona nord i Israel fredag morgen, uten å forårsake skader.

Samtidig meldte et libanesisk nyhetsbyrå at raketter fra Libanon ble avfyrt i retning «okkupert territorium». Byrået har ikke opplysninger om hvem som sto bak angrepet.

En kilde fra libanesisk sikkerhetstjeneste bekrefter at opptil tre raketter ble sendt fra deres side av grensen.

— Hamas, ikke Hizbollah

— Det er bekreftet at en rakett fra Libanon landet ved Metula. Israelske forsvarsstyrker svarte med artilleri, opplyser Peter Lerner, talsmann for de israelske styrkene, påTwitter.

Det er blitt spekulert om dette betyr at Hizbollah nå er blitt en del av konflikten, Men Israelske medier melder rett før klokken 06.45 at rakettene ble skutt ut av en palestinsk gruppe i Libanon som støtter Hamas, skriver VG.

Også uttalelser fra Israel tyder på at landet ikke mistenker at Hizbollah står bak angrepet, ettersom Hizbollah ikke ønsker å egge til strid mot Israel på dette tidspunktet i konflikten. I stedet tror Israel at rakettene kommer fra «en liten palestinsk gruppe som sympatiserer med Hamas», heter det fra israelske militære talsmenn.

GAZA: Raketter fyres opp fra Gaza torsdag.
SCANPIX

Den libanesiske sikkerhetskilden sier Israel svarte med å sende 25 granater inn i Libanon, men at ingen ble skadet.

Over 80 drepte til nå

Fortsatt er det få tegn til at fredsforhandlingene mellom Israel og Palestina skal bli en realitet. Minst seks mennesker ble drept i nye israelske angrep på Gazastripen natt til fredag, ifølge palestinsk helsepersonell.

En 33 år gammel mann ble drept da huset hans i Gaza by ble bombet.

Samtidig skal fem mennesker ha blitt drept i et angrep som rammet et hus som tilhører et medlem av den væpnede gruppen Islamsk hellig krig i byen Rafah sør i Gaza. Vedkommende var ikke hjemme da angrepet skjedde, men en kvinne og hennes syv år gamle barn skal være blant de drepte.

Det meldes om over 90 drepte og mer enn 600 sårede på Gazastripen siden den israelske offensiven «Operation Protective Edge» startet tirsdag. Flertallet av de drepte skal være sivile.