Videoen har ligget på internett siden søndag. Personen som er filmet, hevder å være opprører og sier han befinner seg i provinsen Homs i Syria.

— Jeg sverger på at jeg vil spise deres hjerter og levre, dere soldater som tilhører hunden Bashar, sier personen på videoen idet han står over kroppen til en død soldat. På filmen ser det ut som om han skjærer ut soldatens hjerte for så å ta en bit av det.

Menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW) har identifisert opprøreren som Abu Sakkar, leder for en sunnimuslimsk opprørsgruppe kalt Den uavhengige Omar al-Farouq-brigaden.

Han skal tidligere ha blitt filmet idet han avfyrte raketter mot sjiamuslimer i libanesiske landsbyer. Sakkar skal også ha latt seg fotografere ved siden av likene til libanesere fra Hizbollah, som kjemper på regimets side.

- Ikke nok å fordømme

Den syriske nasjonalkoalisjonen, som representerer en rekke opposisjonsgrupper, fordømmer handlingen som umenneskelig og grusom. Men HRW mener at opposisjonen må gjøre mer for å stanse slike overgrep.

— Det er ikke tilstrekkelig at den syriske opposisjonen fordømmer slik oppførsel eller gir regjeringen skylden for slik vold. Opposisjonsstyrkene må handle bestemt for å stanse slike overgrep, sier Nadim Houry, som er HRWs visedirektør i Midtøsten.

Organisasjonen fremholder at det å lemleste fiendens lik, er en krigsforbrytelse, men fremholder at det er enda mer alvorlig at det brukes sekterisk retorikk og vold i konflikten.

Falsk video?

Nasjonalkoalisjonen stiller spørsmål ved om videoens innhold er ekte.

— Den syriske koalisjonen fordømmer denne handlingen sterkt, hvis den viser seg å være ekte. Koalisjonen understreker at dette er i strid med det syriske folkets moral og også verdiene og prinsippene til Den frie syriske hær, heter det i en uttalelse fra Nasjonalkoalisjonen, som er en paraplyorganisasjon for en rekke syriske opposisjonsgrupper.

BBC-journalisten Jim Muir mener at videoen er blant de mest grusomme som har kommet fra Syria i løpet av krigen.

Minst 70.000 mennesker er ifølge FN så langt drept i den over to år lange konflikten.