— Kulden dreper oss, sier mange av syrerne som nå er innkvartert i leiren Bab al-Salameh på grensen til Tyrkia.

- Verre enn hjemme

De har overlevd en krig som anslagsvis har tatt livet av over 40.000 mennesker. Nå føler de at vinteren er en større trussel enn volden som herjer hjemlandet.

— Situasjonen her er til og med verre enn hjemme, sier Waad Orfali, en 27 år gammel kvinne, som sier hun er gravid i tredje måned. Hun er kledd i en rosa fløyelskjole, tørkle på hodet og tøfler på føttene. Imens siler regnet ned over leiren.

— Vi har heldigvis en lege her, sier Orfali, som flyktet fra en landsby nord i Syria for to uker siden. Både hun og resten av familien følte de måtte komme seg unna for å unngå å bli rammet av snikskyttere og luftangrep.

3000 nye hver dag

De skrøpelige teltene i leiren gir liten beskyttelse for de tusenvis av mennene, kvinnene og barna som har kommet hit. Det er kaldt nå, og verre skal det bli.

Tidligere i desember varslet FNs høykommissær for flyktninger at over en halv million syriske flyktninger står på venteliste for å komme til andre land i Midtøsten. Hver eneste dag søker 3.000 nye mennesker flyktningstatus og humanitær hjelp.

— Jeg er gravid i tredje måned, og jeg blør, sier Orfali, som også har pådratt seg munnsår. Mannen hennes lider av nyrestein, men ingen av dem har fått medisinsk hjelp i leiren.