Det kom fram i et møte om Krim-krisen mellom lederne for USA, Japan, Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia og Canada i Haag mandag. Det kom fram i et møte om Krim-krisen mellom lederne for USA, Japan, Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia og Canada i Haag mandag.

— Vi er fortsatt klare til å intensivere våre reaksjoner. Det inkluderer koordinerte sanksjoner som vil ha en stadig større innvirkning på den russiske økonomien hvis landet fortsetter å bidra til at situasjonen eskalerer, heter det i en uttalelse etter krisemøtet.– Vi er fortsatt klare til å intensivere våre reaksjoner. Det inkluderer koordinerte sanksjoner som vil ha en stadig større innvirkning på den russiske økonomien hvis landet fortsetter å bidra til at situasjonen eskalerer, heter det i en uttalelse etter krisemøtet.

— Det finnes fremdeles diplomatiske måter å trappe ned situasjonen på, og vi oppfordrer Russland til å benytte seg av dem, heter det videre. – Det finnes fremdeles diplomatiske måter å trappe ned situasjonen på, og vi oppfordrer Russland til å benytte seg av dem, heter det videre.

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov mener imidlertid at det ikke vil være noen «stor tragedie» om Russland blir kastet ut av G8.Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov mener imidlertid at det ikke vil være noen «stor tragedie» om Russland blir kastet ut av G8.

— Hvis våre vestlige partnere mener at formatet har utspilt sin rolle, skal ikke vi klamre oss fast til det. Vi tror ikke det vil være noe stort problem om vi ikke møtes, sa Lavrov under toppmøtet i Haag mandag.– Hvis våre vestlige partnere mener at formatet har utspilt sin rolle, skal ikke vi klamre oss fast til det. Vi tror ikke det vil være noe stort problem om vi ikke møtes, sa Lavrov under toppmøtet i Haag mandag.

G7-lederne ble sent mandag kveld enige om at det skal holdes et toppmøte i EU-hovedstaden Brussel i Belgia i juni til erstatning for Sotsji-møtet. (©NTB)G7-lederne ble sent mandag kveld enige om at det skal holdes et toppmøte i EU-hovedstaden Brussel i Belgia i juni til erstatning for Sotsji-møtet. (©NTB)