— To personer er varetektsfengslet i saken mandag ettermiddag. Det pleier å være for to uker, men det har jeg ikke fått bekreftet, sier pressetalsmann Tommy Lind hos politiet i Karlstad til NTB.

51-åringen skal ha blitt bundet fast og utsatt for gjentatte slag mot hodet. Politiet tror drapet skjedde i forbindelse med en fest torsdag eller fredag i forrige uke, ifølge den svenske radiokanalen P4.

Ved lunsjtid fredag ble politiet i Karlstad varslet om at det lå en livløs mann i en leilighet i Gläntstigen i Säffle, skriver politiet i en pressemelding.

Ingen våpenfunn

Da politi og ambulanse kom til stedet, fant de 51-åringen død. Etter en innledende etterforskning ble den ene mannen og kvinnen pågrepet og tatt inn til avhør. En stund senere ble den andre mannen pågrepet. Også han ble pågrepet etter avhør.

Politiet i Värmland har foretatt tekniske undersøkelser på åstedet og utført rundspørring i nabolaget. Ingen våpen er funnet i leiligheten der den drepte ble funnet. Folk som kan ha sett noe, bes melde fra til politiet.

Fremstilles tirsdag

Politiadvokat Stefan Wessberg sier til Säffle-tidningen at hendelsesforløpet fortsatt er uklart.

— Hvem som har gjort hva, holder vi på å finne ut av, men det ser ut til at alle tre har vært innblandet, sier Wessberg.

De to pågrepne mennene skulle fremstilles for varetektsfengsling mandag ettermiddag, mens kvinnen etter planen skal fremstilles i Värmland tingsrett tirsdag morgen.

De to mennene er i 30- og 40-årene, og kvinnen er rundt 40 år gammel. Hun skal være kjæresten til den ene mannen. Alle tre bor i Säffle og er kjenninger av politiet. Også den drepte er hjemmehørende i byen, som ligger ved innsjøen Vänern, noen mil fra norskegrensa.

Kvinnen er tidligere dømt for grovt overfall etter å ha knivstukket en mann. Den andre mannen er tidligere dømt for promillekjøring.

Ifølge politiet kjenner de pågrepne hverandre. De tre nekter straffskyld.