I et intervju med ABC News sier Foleys mor Diane at en offiser som arbeidet i Det nasjonale sikkerhetsrådet, flere ganger gjorde det klart for dem at de kunne bli stilt for retten om de betalte IS løsepenger for å få sønnen frigitt.

Diane Foley sa det samme til CNN og sa også at familien hele tiden følte at de var en byrde og et irritasjonsmoment for myndighetene.

Familien ble fortalt at det heller ikke var aktuelt å bytte fanger mot Foley, og at regjeringen ikke ville sette inn militære tiltak for å få tak i ham.

— Jeg tror våre forsøk på å få Jim satt fri var en irritasjon. Det virket som det ikke var i USAs strategiske interesse, kan du si, sa Foley til CNN.

Halshoggingen av sønnen ble kjent gjennom en video som ble sluppet 19. august. To uker senere la IS ut en ny video som viste drapet på enda en amerikansk journalist, Steven Sotloff.

Det hvite hus hadde ingen kommentar til Foleys påstander, men gjorde det klart på generelt grunnlag at USA ikke betaler løsepenger fordi det bare ville oppmuntre til at flere mennesker blir kidnappet.

Utenriksminister John Kerry sier imidlertid at påstandene sjokkerer ham, og at han ikke ville støtte at noen i utenriksdepartementet kunne komme med slike trusler.