Valglokalene åpnet over hele landet klokken 8.00 søndag. 62 millioner har stemmerett. De første resultatene og prognosene er ventet når valglokalene stenger klokken 18.

Langt mer spennende er det hvem som kommer til å danne regjering sammen med Merkels konservative CDU/CSU etter valget.

Selv ønsker hun å fortsette regjeringssamarbeidet med fridemokratene i FDP. Samtidig avviser ikke Merkel en såkalt storkoalisjon med sosialdemokratene i SPD.Både tyske og internasjonale medier har beskrevet valgkampen som temmelig daff, ikke minst fordi Merkel i stadig større grad har virket som hun er hevet over de politiske diskusjonene.

Bare én gang møtte hun motkandidaten Peer Steinbrück fra sosialdemokratene til direkte TV-debatt, men heller etter den duellen klarte Steinbrück å nærme seg Merkels enorme oppslutning blant tyskerne.

Det nye partiet Alternativ for Tyskland klarte med sin motstand mot hele europrosjektet å skape litt liv og røre. Spenningsmomentet er om partiet kommer over sperregrensen på 5 prosent for representasjon i Forbundsdagen.

Et samarbeid mellom sosialdemokratene, venstrepartiet Die Linke og miljøpartiet De grønne kunne gitt venstresiden flertall i nasjonalforsamlingen. Men enn så lenge anses ikke Die Linke, som består av venstreradikalere og gamle kommunister fra det tidligere DDR, som pålitelige nok av de to andre til å sitte i regjering.