Angrepet var rettet mot en jordbruksskole i Gujba i delstaten Yobe og skjedde tidlig søndag morgen, sa Yobes assisterende politisjef Sanusi Rufai. Han tilføyde at det var fare for at dødstallet kunne komme til å stige.

— Terrorister fra Boko Haram trengte inn i skolen og begynte å skyte mot elevene, sa den militære talsmannen Lazarus Eli.

Angriper skoler

Ifølge BBC kan så mange som 50 personer ha blitt drept i angrepet. Rundt 1.000 studenter klarte å rømme fra massakren.

Opprørerne skal også ha satt fyr på flere klasserom.

Siden den ytterliggående islamistgruppen Boko Haram startet sitt opprør i 2009, har de fått tusener av liv på samvittigheten. De siste månedene har gruppen trappet opp sine angrep mot sivile mål i Nigeria.

I juli ble 42 personer, hovedsakelig studenter, drept på en kostskole i Potiskum, som ligger i nærheten av søndagens nye terrormål. Kostskolen var den tredje skolen i det nordøstlige Nigeria som er blitt angrepet siden mai.

Vil ha islamsk stat

Boko Haram ønsker å etablere en muslimsk stat og en streng praktisering av den muslimske straffeloven sharia i det som i dag er det nordlige Nigeria. Navnet «Boko Haram» betyr nettopp «vestlig utdanning er forbudt».

Deres opptrapping er en reaksjon på at regjeringsstyrkene har satt i gang en ny offensiv mot de islamistiske opprørerne. Dette skjedde i mai da president Goodluck Jonathan erklærte unntakstilstand og ga ordre til militæret om å knuse gruppen.

- Er svekket

Tidligere i uken ble minst 27 mennesker drept i to andre terroraksjoner som Boko Haram sto bak. Boko Haram regnes som den mest alvorlige trusselen mot sikkerheten i oljerike Nigeria.

Landets forsvarsminister mener den militære innsatsen har ført til at Boko Haram har blitt tynnet ut og spredt seg til flere steder i nordøstlige områder. Ifølge militæret er gruppens angrep mot skoler et tegn på desperasjon da de nå kun har mulighet til å angripe sivile mål. Lederen av Boko Haram er Abubakar Shekau, men det er uvisst om han fortsatt lever.