Gruppen består av såkalte «småprinser», barn av framstående personer i det kinesiske elitesjiktet. De vil ha Liu løslatt på prøve for å forbedre landets anseelse internasjonalt, skriver Reuters.

En løslatelse av Liu står ikke høyt på kommunistpartiets dagsorden. Partiet har hendene fulle med å gjennomføre smertefulle økonomiske, juridiske og militære reformer, samtidig som den største anti-korrupsjonskampanjen på lang tid pågår, sier anonyme kilder med innblikk i partiledelsen til byrået.

Men framstøtet for å få Liu løslatt viser at det pågår en debatt blant landets ledere om skaden fengslingen av fredsprisvinneren har forårsaket på Kinas omdømme. Det kan også tyde på at ikke hele elitesjiktet har det samme synet på opposisjonelle.

Forholdet mellom Norge og Kina har vært på frysepunktet siden Nobelkomiteen ga fredsprisen til Liu i 2010. På grunn av den «ekstraordinære situasjonen» mellom de to landene ville ikke representanter for statsminister Erna Solbergs (H) regjering ta imot den tibetanske eksillederen da han besøkte Oslo forrige uke. (©NTB)