Ingen låter klare for utgivelse, og ikke noe band. Det eneste som er klart, er at Carl Espen reiser på hytten i noen dager for å slappe av etter to intense uker med musikkonkurranse.

— Jeg skal ikke på jobb mandag. Nå skal jeg rett og slett hvile noen dager, og så skal jeg på jobb etter det, forteller den 31-årige artisten til NTB på hotellet dagen etter finalen.

Festet med Conchita

Det har vært få utskeielser og mye arbeid fram mot selve konkurransen under oppholdet i den danske hovedstaden. Men da finalen var over lørdag kveld, ble det en tur på det offisielle arrangementet Euroclub på utestedet Vega.

— Ja, det ble forholdsvis sent. På Vega var det veldig mye liv, sier Carl Espen, som festet med blant andre vinneren, den østerrikske dragartisten Conchita Wurst.

I tillegg ble det feiring med familie, venner og kjente på hotellet. En gjeng på rundt 30 personer har tatt turen fra bergensområdet for å følge sangeren fra Osterøy i Eurovision Song Contest.

Med en flyavgang til Bergen lufthavn Flesland allerede klokka 14 søndag og den første av mange intervjuavtaler allerede klokka 10.30 ble det en nokså kort natt, innrømmer artisten.

Neste singel

Første spørsmål for Carl Espen er hvilken låt musikkjøperne skal få høre fra ham som neste singel.

— Vi har et par skisser som vi jobber med. Så det første på tapetet er å få den klar så fort som mulig. Det blir spennende å finne ut hvor veien går videre, forteller han.

Det som er sikkert, er at samarbeidet med kusine Josefin Winther, som skrev «Silent Storm», fortsetter. Mer usikkert er om han fortsetter som artist på egen hånd eller knytter til seg et band, noe som han mener kan være aktuelt.

Uansett blir det trolig under artistnavnet Carl Espen.

— Carl Espen-navnet er jo blitt ganske godt kjent nå. Så det er sikkert lurt å fortsette med det, sier Norges Eurovision-deltaker.

- Fantastisk opptreden

Plateselskapet Sony har gitt ut «Silent Storm» og har også opsjon for videre arbeid med Carl Espen.

— Vi synes Carl Espen gjorde en helt fantastisk opptreden. Åttendeplass i verdens største musikkonkurranse står det absolutt respekt av, sier Leif O. Ribe, som har fulgt Carl Espen for plateselskapet under Eurovision, til NTB.

— Tiden fra den norske finalen til i dag har stort sett gått med til oppkjøring til opptredenen, og det har ikke vært mye tid å planlegge veien videre. Den prosessen går vi inn i nå, og vi vil i løpet av de neste ukene diskutere hva de neste stegene for Carl Espen vil bli. Vi har så vidt begynt å jobbe med noen nye låter, men et eventuelt album vil det nok ikke være snakk om før tidligst utpå høsten en gang, fortsetter Ribe. (©NTB)