Paven inviterte Peres og Abbas under Midtøsten-besøket i forrige måned. De to takket ja til invitasjonen. Klokken 18.15 søndag ettermiddag ankommer Peres Vatikanstaten, og kort tid etter ankommer også Abbas.

Paven skal deretter møte dem utenfor paveboligen i Vatikanstaten. Derfra drar de til Vatikanets hage, der de tre skal be sammen. Den jødiske bønnen kommer først, fulgt av en kristen bønn og til slutt muslimsk bønn. Tema for bønnene blir skapelse, tilgivelse og fred. Alle bønnene blir lest opp på arabisk, engelsk, hebraisk og italiensk, avbrutt av musikalske innslag.

Pave Frans' venner fra hjemlandet Argentina, rabbiner Abraham Skorka og muslimen Omar Abbout, som var med paven til Midtøsten i forrige måned, skal også være til stede søndag.

Vatikanet er realistisk om bønneseremoniens effekt. Det dreier seg om en symbolsk handling som kan føre til dialog, men neppe noen konkret effekt.

— Ingen skal lures til å tro at det oppstår fred i Det hellige land. Det handler om å ta en pustepause, noe som har vært fraværende en stund. Paven ønsker å se opp og fram. Politikk avgjør ikke alt, sier bønnestundens organisator Pierbattista Pizzaballa.