USA vurderer også å gi direkte humanitærhjelp til opposisjonen i Syria, opplyser amerikanske og europeiske kilder til Washington Post.

Amerikanerne har fra før forsynt opprørerne med kommunikasjonsutstyr og bistått med etterretningsinformasjon i kampen mot syriske regjeringsstyrker.

Direkte våpenstøtte til opprørerne snakkes det derimot ikke om, da det hersker stor skepsis i Washington til den stadig mer framtredende rollen militante islamister spiller i opprøret.

USAs ferske utenriksminister John Kerry diskuterer denne uken spørsmålet med allierte i Europa og Midtøsten og skal torsdag også møte representanter for den syriske opposisjonen i Roma.

Tidligere utenriksminister Hillary Clinton, forsvarsminister Leon Panetta og CIA-sjef David Petraeus tok i fjor sommer til orde for å væpne de syriske opprørerne, noe president Barack Obama ikke ville være med på.

Saudi-Arabia og andre araberstaten har derimot forsynt opprørerne med våpen, med Washingtons stilltiende aksept.

Ifølge The New York Times dreier det seg blant annet om panservernraketter, og noen av våpnene som har havnet i opprørernes hender skal være kjøpt i Kroatia.

Storbritannia og Frankrike har tatt til orde for å oppheve EUs våpenblokade av Syria, noe andre EU land har motsetter seg. Blokaden ble forlenget med tre nye måneder i forrige uke.