Den 17 år gamle Shafilea Ahmed forsvant fra hjemmet sitt i Warrington september 2003. Et halvt år senere ble liket av henne funnet i elven Kent i Cumbria.

Foreldrene til jenta, Iftikhar og Farzana Ahmed, ble fredag dømt til livstid i fengsel etter å ha blitt kjent skyldige i drapet, skriver BBC. De to foreldrene må sone minimum 25 år i fengsel.

Drakk klor

Det pakistanskfødte foreldreparet drepte sin egen datter i familiehjemmet fordi hun skal ha brakt skam over familien. Shafilea ønsket å leve en «vestlig» livsstil og hadde nektet å gå med på et arrangert ekteskap med en mye eldre mann i Pakistan.

— Deres bekymringer om å tape ansikt i lokalsamfunnet var større enn kjærligheten til barnet deres, sa dommeren til foreldreparet under domsavsigelsen fredag.

Shafilea drakk klor flere ganger før hun døde som et rop om hjelp. Det skal ha ført til at hun til slutt var uønsket som brud i Pakistan fordi hun ble så dårlig, ifølge The Guardian.

Søsknene så drapet

Hovedvitnet i saken var Shafileas 24 år gamle søster, Alesha, som sier at hun og de andre søsknene var vitner til drapet. De skal ha sett foreldrene dytte plastposer inn i munnen på søsteren og blokkert luftveiene hennes, mens faren holdt henne fast. Alesha forsto at Shafilea var død da hun sluttet å sparke.

— Det var det. Hun var borte, sa 24-åringen i retten.

Alesha husker å ha sett faren slå søsterens livløse kropp i brystet etter drapet. Senere var hun vitne til at moren gjorde klart laken, søppelposer og ruller med teip.

Faren gift med dansk kvinne

Etter en tre måneder lang rettssak fikk foreldrene sin dom. Shafileas beste venninne, Melissa Powner, sier at hun har ventet på denne dagen i flere år.

— Vi har sett hennes drapsmenn gå fri. Men i dag hørte vi de viktige ordene - ordene som har gitt vår venn den rettferdigheten hun fortjente, sa hun etter straffeutmålingen fredag, ifølge The Guardian.

Dommeren beskrev Shafilea som en bestemt, dyktig og ambisiøs jente som ønsket å leve et normalt liv. Men foreldreparet ville at familien skulle «bo i Pakistan i Warrington», mente han.

Dommeren påpekte også at Shafileas far kom til Storbritannia som 10-åring og var godt kjent med vestlig kultur. Han giftet seg med en dansk kvinne, fikk en sønn med henne og bodde i Danmark en stund, før han reiste til Pakistan på 80-tallet og giftet seg på nytt med sin kusine. Paret flyttet til Storbritannia i 1986 da Farzana var gravid med datteren de 17 år senere tok livet av. (©NTB)