Paven ba for Iran-løsning

Pave Benedikt XVI ba for for løsning på atomstriden foran nesten 100.000 på Petersplassen.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 16 år gammel

Pilegrimer og andre troende hadde samlet seg på plassen første påskedag for å høre Benedikt på sin 79 års dag gi sin aller første såkalte «Urbi et Orbi» – der han velsigner byen og verden.

Pavens tale sendes i 65 land og kunne derfor overværes av to millioner seere. Den markerer slutten på påskehøytiden og er et høydepunkt for verdens 1,1 millioner katolikker.

Paven ba om fred for verden og tok opp flere konfliktområder, blant annet Irak og Darfur-provinsen i Sudan. Han ba også for en selvstendig palestinsk stat, for at kampen mot terror skal lykkes og for en løsningen på det internasjonale samfunnets konflikt med Iran.

— Når det gjelder den internasjonale krisen om kjernekraft, må det oppnås en hederlig løsning for alle parter gjennom ryddige og ærlige forhandlinger, sa paven.

— Må verdens ledere bli styrket i sin vilje til å leve i fred med andre raser, kulturer og religioner og dermed fjerne trusselen terror utgjør, ba paven.

Benedikt XVI tok over som pave etter forgjengeren Johannes Paul II, som døde 2. april i fjor, bare en uke etter påske. Johannes Paul deltok bare i begrenset grad under fjorårets påskehøytiden.

Publisert
BT anbefaler

«For en kamp av Brann. De dominerte fra start til mål.»

Sol, scoringer og stemning!

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Feiringen ble avsluttet med et smell

  2. MC-ulykke på Voss: – Fremstår som alvorlig

  3. Da sjefen fikk en telefon, trodde han det bare var tull

  4. Før så de ikke vitsen med å gå i tog. – Nå er det dessverre blitt mange flere ukrainere i Bergen.

  5. – Jeg er ufør, og jeg er ferdig med å skamme meg

  6. Oppunder 300 politi­oppdrag: – Det har vært særdeles travelt