Væpnede menn gikk grytidlig torsdag morgen til angrep mot Garissa University College. To vakter ble drept, og i timene som fulgte, kunne det høres eksplosjoner og skudd fra høyskolebygningene. Politiet og hæren omringet høyskolen.

Minst 29 personer ble såret i angrepet, og tilstanden er kritisk for fire av dem, opplyser Kenyas krisemyndigheter.

Øyevitner forteller at gjerningspersonene skjøt vilkårlig mot studentene, og det meldes at flere er tatt som gisler, skriver BBC.

— Angrep moské

Ifølge øyevitner avisen Standard har snakket med, startet angrepet i moskeen inne på universitetsområdet. Avisen skriver at gjerningspersonene skjøt vilkårlig mot dem som var samlet til morgenbønn, men beretningene om angrepet spriker kraftig i lokale medier som rapporterer om hendelsen

Studenter som har klart å flykte, forteller at det dreier seg om minst fem væpnede menn.

Drepte vakter

Kenyansk Røde Kors opplyste tidligere at to studenter og to politibetjenter er brakt til sykehus i Garissa, som ligger rundt 15 mil vest for grensen til krigsherjede Somalia.

— To vakter som bemannet universitetets port, er blitt drept. Vi kan høre skudd inne fra området, men vi kan ennå ikke si hvem som skyter på hvem eller hva, sier en politikvinne på stedet til nyhetsbyrået Reuters.

Gjerningspersonene og sikkerhetsstyrkene har utvekslet ild i timevis, melder den kenyanske avisen Daily Nation og radiostasjonen Capital FM.

- Gisler

Det er uklart hvem som står bak angrepet. Den somaliske opprørsgruppa al-Shabaab har tidligere utført flere angrep i distriktet Garissa og en rekke andre steder i Kenya. I 2013 ble rundt 70 mennesker drept i et brutalt al-Shabaab-angrep i kjøpesenteret Westgate i hovedstaden Nairobi.

Den kenyanske hæren deltar i styrken fra Den afrikanske union (AU) som kriger mot al-Shabaab i Somalia.