Aksjonerte mot helikoptertypen i 2013: - Hvor mange flere må dø?

20 omkom i ulykker med Super Puma i Storbritannia i løpet av fire år. - Vanskelig å få tillit til denne helikoptertypen igjen, sier fagforeningsleder.

Publisert Publisert

STYRTET: Dette helikopteret fra CHC Helicopter styrtet fredag formiddag. Det var av typen Super Puma EC 225, som i 2012-2013 ble satt på bakken i ni måneder på grunn av sikkerhetsbekymringer- Foto: Stig Roar Rokkones

  • Pål Andreas Mæland
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Selv om helikoptersikkerheten på norsk side av Nordsjøen har fått skrytde siste årene, har det vært mange ulykker og nesten-ulykker på britisk side.

Fersk rapport :

Les også

-Helikoptrene var et lyspunkt

Det toppet seg i årene 2009 — 2013, da tilsammen 20 britiske oljearbeidere døde i helikopterulykker, og det i tillegg var flere nødlandinger og nesten-ulykker. Begge dødsulykkene og de fleste andre ulykkene involverte helikoptre av merket Super Puma. I dag er det Airbus som produserer Super Puma, tidligere var det Aerospatiale.

  • I 2009 omkom 16 personer da en Super Puma L2 krasjet utenfor Peterhead på vei tilbake fra en BP-plattform.
  • I 2013 døde fire ombord da et Super Puma-helikopter nødlandet i sjøen utenfor Aberdeen.
  • I tillegg har det vært tre alvorlige hendelser med Super Puma i britisk sektor i mellomtiden. Både i mai 2012 og oktober 2012 måtte helikoptre av denne typen nødlande etter problemer med girboksen.

Sjokkert skotte

Fagforeningsleder Jake Molloy i OILC offshore union sier til BT at det er sjokkerende at det på nytt har skjedd en ulykke som involverer et Super Puma.

— Nå har vi hatt seks alvorlige hendelser og ulykker på under syv år. Det er altfor mange. Det må gjøres utrolig mye arbeid for at oljearbeiderne skal gjenvinne tilliten til Super Puma-helikoptrene, sier Molloy.

Tidslinje:

Les også

Dette skjedde i helikopterstyrten ved Turøy

Den skotske fagforeningsmannen understreker likevel at det ikke nødvendigvis er samme årsak som ligger bak alle ulykkene.

— Nødlandingene vi hadde i 2012 skyldtes et oljeproblem med den ene girboksen. Da kunne helikopteret fortsatt fly videre i 20-25 minutter. Den ulykken som skjedde i Norge i dag, minner mer om ulykken vi opplevde utenfor Peterhead i 2009. Da ble hele girboksen skilt fra resten av helikopteret, og helikopteret gikk rett i sjøen, sier han.

Molloy sier at det er for tidlig å spekulere, og ber om at etterforskerne får gjort jobben sin først. Molloy understreker at også Sikorsky-helikoptre har opplevd ulykker. Den største var i Newfoundland i 2009, da 17 personer omkom.

— Men denne ulykken vil kaste en skygge over operasjonene til Super Puma-helikoptrene i Nordsjøen i lang tid fremover, sier han.

Hovedsak:

Les også

Helikopter styrtet ved Turøy

dailymail.JPG Foto: FAKSIMILE FRA DAILY MAIL, august 2013

— Russisk rulettEtter ulykken i 2013 aksjonerte mange britiske oljearbeidere mot bruken av Super Puma.

— Våre arbeidere er virkelig nervøse for å fly med dem. De har lenge hatt betenkeligheter med sikkerheten til dette helikopteret, sa Peter Welsh, talsmann for fagforeningen Unite til Financial Times.

Storavisen Daily Mail intervjuet flere anonyme oljearbeidere som fortalte at de ikke ønsket å fly med Super Puma igjen.

— Det er som russisk rulett å fly med dem. De har ingen kredibilitet igjen. Ingen vil fly med dem, vi vil at de skal erstattes av S-92 (Sikorsky), sa en oljearbeider, i følge avisen.

Wilma Doyle, enken etter en av de omkomne i ulykken ved Peterhead i 2009, uttalte seg også til Daily Mail:

— Hvor mange flere må dø før de mektige forstår at dette er et reellt problem? Hvor mange flere døde før noen sier «nok er nok»? spurte hun i 2013.

En facebook-gruppe som ble opprettet med krav om at alle Super Puma-helikoptre burde settes på bakken, har over 34.000 følgere. Fredag hadde en person lagt igjen følgende kommentar på siden: «Ikke nå igjen...».

En underskriftskampanje på internett rettet mot at det skotske parlamentet skulle ta opp denne saken, fikk over 12.000 signaturer.

Molloy forteller at fagforeningen ikke hadde kontakt med dem som sto bak facebook-siden, og at folkene bak ønsket å være anonyme.

Flere ulykker:

Satt på bakken også i Norge

Også i Norge var det stor bekymring for hendelsene i Storbritannia og helikoptrenes sikkerhet. Etter to nødlandinger i Storbritannia i 2012 ble helikoptertypen Super Puma EC 225 — den samme som forulykket ved Turøy - satt på bakken i ni måneder.

Begge helikoptrene hadde havarert hovedgirboks (MGB) med sprekk på samme sted på akslingen, i følge Teknisk Ukeblad.

I juni 2013 hadde den europeiske luftfartsmyndigheten Easa og luftfartstilsynene i Norge og Storbritanniagodkjent en midlertidig løsningsom kort fortalt handlet om bedre rengjøring og smøring av akslingen samt mer omfattende sjekk og overvåking.

Dette vet vi:

Les også

Helikopteret LN-OJF mistet fart og høyde svært raskt. Så forsvant det fra radaren.

— Vi har trodd at fabrikanten hadde rettet opp alle mangler siden den gang, og har ikke opplevd disse som utrygge siden, sier Roy-Erling Furre, sikkerhetsansvarlig i fagforeningen SAFE til BT.

Pensjonert sivilingeniør Jan Erik Syljeset, som har jobbet med utmattelsestester hele yrkeslivet, sier derimot at helikoptrene også etter modifiseringen hadde den samme svakheten som tidligere.

— Det minner veldig om forrige ulykke: Da var det utmattingsbrudd. Det var brudd i en sveiseskjøt. Produsentene har drevet risikosport, sier Syljeset til BT.

Airbus i sorg

Airbus har sendt ut en pressemelding, melder Reuters:

«Vi er tynget av sorg av denne tragedien. Sikkerhet er Airbus' høyeste prioritet og vi vil gi vår fulle støtte til både til etterforskerne og CHC (selskapet som opererte helikopteret). Airbus Helicopters team er fullt mobilisert for å finne ut hva som forårsaket denne ulykken" skriver selskapet.

Vitner til styrten:

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. - Det var fryktelig å se

BT anbefaler

Død kvinne var student ved NHH: – Nå handler det om å ivareta hverandre

– Det er en veldig trist og tragisk sak.

LES SAKEN