Nå er de mann og kone

Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist valgte svensk design og utradisjonell musikk da de giftet seg lørdag.

LYKKELIG BRUDEPAR: Prins Carl Phillip og Sofia Hellqvist så veldig fornøyde ut da de forlot kirken i kortesjevogn.
SOFIA MED SIN FAR: Sofia Hellqvist ble ført til alteret av sin far Erik Hellqvist.
NYGIFTE: Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist under vielsen i Slottskyrkan.
VED ALTERET: Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist ved alteret
BRUDGOMMENS SØSTER: Kronprinsesse Victoria ankom Slottskyrkan sammen med sin Daniel Westling. Deres datter prinsesse Estelle var en av brudepikene.
STOLTE FORELDRE: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia ankom smilende Slottskyrkan før vielsen.
I GODT HUMØR: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn vinket og smilte da de ankom Slottskyrkan før vielsen.
DRONNINGEN I GULT: Dronning Sonja sammen med dronning Maxima av Nederland.
HØYGRAVID: Høygravide prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill med prinsesse Leonore. Det har vært et populært tema i svenske medier hvorvidt prinsesse Madeleine kom til å føde denne helgen.
ETTER VIELSEN: Kronprinsesse Mary av Danmark og dronning Matilde av Belgia på vei ut av Slottskyrkan etter vielsen.
I RØD KJOLE: Dronning Margrethe og kronprins Frederik av Danmark etter vielsen.
SOMMERFRISK I ROSA: Kronprinsesse Mette-Marit og Kronprins Haakon etter vielsen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Paret strålte av lykke under vielsen i Slottskyrkan.

— Ja, svarte brud og brudgom klart og tydelig på første spørsmål fra overhoffpredikant og biskop emeritus Lars-Göran Lönnermark.

Etter løftene utvekslet de ringer. Aftonbladet avslørte allerede torsdag at prins Carl Philip selv har stått for designen av gifteringen til Sofia. Den var litt liten, så det ut til, og de nygifte fniste mens de fikk den på.

Foran bruden inn i kirken kom de fire brudepikene i hvitt, prinsesse Estelle, Tiara Larsson, Anaïs og Chloé Sommerlath. Bruden, iført kjole fra designeren Ida Sjöstedt, ble ført til alters av sin far, Erik Hellqvist, som så overlot henne til prinsen, som svelget tungt og var tydelig rørt.

Moderne musikk

Kronprinsesse Victoria og begge brudens søstre leste under vielsesseremonien. Programmet for vielsen inkluderte moderne musikk av både Enya og Coldplay. Av sistnevnte gruppe hadde paret valgt hitlåta «Fix you», framført av Salem Al Fakir rett etter at de hadde gitt hverandre sitt ja. På ut av kirken fikk de nygifte med seg en svært oppjazzet versjon av Beethovens 9. symfoni, Joyful joyful.

Vel utenfor kirkerommet kysset de hverandre for første gang som gifte.

Deretter satte de seg i åpen vogn trukket av fire hester for å kjøre kortesje i Stockholm sentrum. Langs den 2,7 kilometer lange ruten hadde flere vært tidlig ute for å få plass i det fine været. Kortesjen tar brudeparet til Logården, der de tas imot av gjestene og så venter middag i festsalen Vita havet og dans i Karl XI:s galleri.

Høygravid prinsesse

HØYGRAVID: Høygravide prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill med prinsesse Leonore. Det har vært et populært tema i svenske medier hvorvidt prinsesse Madeleine kom til å føde denne helgen.

Høygravide prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill kom til vielsen med en litt urolig prinsesse Leonore. I svenske medier har det vært et populært tema hvorvidt høygravide prinsesse Madeleine kan komme til å føde denne helgen og dermed ta oppmerksomhet fra bryllupsfeiringen til broren. Det skjedde ikke.Den norske kongefamilien er representert ved dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

Blant de mange kongelige gjestene er også danske dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, prins Joachim og prinsesse Marie, i tillegg til dronning Mathilde av Belgia og dronning Beatrix av Nederland.

Prins Edward og grevinne Sophie har droppet dronning Elisabeths offisielle fødselsdagsfeiring for å representere det britiske kongehuset i Sverige.

Nå er hun prinsesse

I et av intervjuene i forkant av bryllupet uttalte prinsen at han ikke hadde følt kjærlighetens magi før han ble sammen med Sofia Hellqvist. Prinsen har også sagt at han har følt hvordan kjærlighet virkelig kan endre en person, og de to er skjønt enige om at de ble nysgjerrige på hverandre først gang de møttes, og neste gang de traff hverandre, sa det bare «klikk».

— Carl Philip er definitivt den rette for meg. Han er min beste venn på mange måter, sa Sofia før bryllupet.

Sofia skal fra nå av bære tittelen Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Sofia, hertuginne av Värmland.

Publisert: