Kilden, som står Clinton nær, sier til Reuters at Clinton etter kunngjøringen vil dra på turné til Iowa, New Hampshire, South Carolina og Nevada — der nominasjonsvalgene går av stabelen først.

Den ventede kunngjøringen at hun melder seg på i kampen om å bli presidentkandidat, skjer trolig helt uten glitter og stas.

Den tidligere utenriksministeren og førstedamens bekreftelse kommer i form av en video og en melding på sosiale medier og en epostkunngjøring, skriver avisene New York Daily News og The Guardian med henvisning til kilder i Clintons krets.

Digital kommunikasjon og sosiale medier som Facebook og Twitter ventes nettopp å utgjøre kjernen i Clintons valgkamp. Og smått og intimt er viktige slagord i valgkampens spede begynnelse, hvis man skal tro Washington Posts kilder.

I Iowa, New Hampshire, South Carolina og Nevada er Clinton ventet å møte velgere i intime omgivelser der hun får mulighet til å vise fram sine beste sider — humor, ydmykhet og politisk kløkt - ifølge rådgiverne Washington-avisen har snakket med.

Republikaner-glitter

Det står i sterk kontrast til Republikanerne som så langt har kunngjort at de ønsker å delta i kampen: Ted Cruz foran flere tusen kristne studenter i Virginia, og Rand Paul i en fullstappet ballsal i Kentucky - begge representanter for den ultrakonservative Tea Party-fløyen. Mandag ventes Floridas republikanske senator Marco Rubio å slippe katta ut av sekken med brask og bram foran det ikoniske Frihetstårnet i Miami.

Washington Posts kilder avslører at Clinton akter å sky store folkemøter som best hun kan når hun gjør sitt andre forsøk på å bli presidentkandidat.

Starten av valgkampen vil foregå i stuer og på kafeer, ikke på store scener.

Festtalene kommer altså senere, etter at Clinton har gjort sitt for å mykne opp sin noe kjølige fremtoning.

Stuer og kafeer

Clinton skal ha hyret inn Google-direktør Stephanie Hannon i valgkampstaben. Hun får en sentral jobb med å designe nettsider og mobilapper som kan lokke velgerne, samt IT-verktøy som evner å sanke mest mulig penger til den dyre valgkampen.

Valgkamplokalene i Brooklyn i New York skal ha vært i boks fra 1. april. I henhold til reglementet er 67-åringen pålagt å informere om at hun ønsker å stille til valg senest 15 dager etter påbegynt valgkampaktivitet.

Rådgiver Bill

Hovedutfordringen blir å overbevise et bredt lag av befolkningen om at hun betyr noe for dem. Ektemannen Bill Clinton ser ut til å være enig i strategien.

— Jeg tror i likhet med Hillary at det er viktig at hun går inn i det som om hun aldri før har stilt til noe valg, og etablerer et bånd til velgere, sa den tidligere presidenten til tidsskriftet Town & County tidligere denne uka.

— Min rolle bør i hovedsak være som en slags rådgiver i bakgrunnen, i alle fall inntil videre, tilføyer han.