En av betjentene som ble skutt , ble truffet i ansiktet, opplyser politiet.

Politibetjentene ble skutt utenfor politistasjonen i Ferguson i den amerikanske delstaten Missouri. Begge er ved bevissthet og får behandling på sykehus, opplyser politisjef Jon Belmar i St. Louis-politiet.

Skuddene ble avfyrt da politiet konfronterte demonstranter som hadde samlet seg utenfor politistasjonen natt til torsdag, skriver St. Louis Post-Dispatch.

Det var da demonstrantene begynte å forlate stedet at minst tre skudd ble avfyrt og betjentene truffet, opplyser politisjefen.

— Skjøt fra åskam

Ifølge en Reuters-fotograf flyktet et titalls demonstranter fra stedet like etter mens de skrek «de slo en politibetjent».

Vitner sier skuddene kom fra en åskam på den andre siden av veien av politistasjonen, skriver journalisten Jeff Bernthal, som er på stedet, på Twitter.

En av betjentene er fra St. Louis-politiet, mens den andre jobber i politiet i byen Webster Groves.

Politimesteren går av

Onsdag trakk politimesteren i Ferguson seg etter langvarig press og rasismeanklager. Han fratrer stillingen om en uke, vil motta en sluttpakke og byen vil fortsette å betale for helseforsikringen hans i ett år framover, opplyser de lokale myndighetene.

Helt siden en politimann i Ferguson, som er en forstad til St. Louis og ligger i delstaten Missouri, skjøt og drepte den ubevæpnede 18-åringen Michael Brown i fjor sommer, har det vært store demonstrasjoner med krav om at politimesteren må gå av.