Norske soldater i kamp i Afghanistan

De norske styrkene i Afghanistan har flere ganger vært i kamp i løpet av julen. Ingen norske soldater er blitt såret.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Tre dager før jul ble et av de norske MOT-lagene (Military Observer Team) beskutt med rakettdrevne granater og håndvåpen av et ukjent antall opprørere vest i Faryab.

De norske soldatene ba om luftstøtte fra NATO-styrkene, men det er ikke rapportert om drepte eller skadede opprørere, opplyser Forsvaret.

Håndvåpen, granatkastere og mitraljøser

Dagen etter ble norske soldater angrepet to ganger. Under en rutinepatrulje ble et MOT-lag beskutt fra flere hold.

Luftstøtte ble rekvirert, og de norske soldatene svarte i tillegg med håndvåpen, granatkastere og mitraljøser. Ett kjøretøy ble skadet under trefningen.

Samme dag ble også to andre enheter fra Maimana-leiren beskutt, lenger vest i Faryab, i Ghowrmach-distriktet. De norske soldatene besvarte ilden og fikk luftstøtte. Ingen norske soldater ble såret.

Les også

Taliban viser frem amerikansk soldatfange

Beskutt julaften

På julaften ble en patrulje bestående av afghanske hær— og politistyrker, og norske offiserer som driver opplæring, beskutt vest for Maimana. Flere afghanske soldater ble såret og en av dem ble evakuert med norsk helikopter til feltsykehuset i Maimana.

1. juledag reiste afghanske og norske styrker, støttet av helikoptre og dronefly, til en afghansk grensepost, som var angrepet to dager tidligere. Hensikten var å evakuere ut såret personell og levere mat og ammunisjon.

To skadede afghanere fra grensepolitiet ble evakuert til det norske feltsykehuset i Maimana.

Publisert