Direkte: Slik markeres 20-årsdagen for 11. september

Markeringen av 20-årsdagen for terrorangrepene i USA er i gang i New York.

President Joe Biden og førstedame Jill Biden ankommer minnemarkeringen i New York.
 • NTB
Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av NTB
  DEL
  Bush fordømmer splittelse i USA 20 år etter 11. september-angrepene
  Luis M. Alvarez / AP / NTB
  Luis M. Alvarez / AP / NTB Foto: En skjerm viser tidligere president George W. Bushs tale under minnemarkeringen 20 år etter terrorangrepene 11. september.

  Tidligere president i USA, George W. Bush, fordømmer det han kaller en splittelse i USA etter terrorangrepene 11. september 2001, i en tale lørdag.

  Bush, som var president da angrepene skjedde, holdt lørdag en tale for å markere at det er 20 år siden terroren rammet. Der sa han blant annet at splittelsen i landet i dag gjør ham bekymret for USAs fremtid.

  – I ukene og månedene etter angrepene 11. september var jeg stolt over å lede et fantastisk, motstandsdyktig, forent folk, sa Bush i talen i Shanksville, Pennsylvania, der det fjerde kaprede flyet styrtet.

  – Når det gjelder det å være forent, virker den tiden så fjern fra vår egen. Så mye av politikken vår er blitt en naken appell til sinne, frykt og harme. Det gjør oss bekymret for nasjonen vår og fremtiden vår sammen, fortsatte han.

 • av NTB
  DEL
  Hver flystyrt 11. september minnes med ett minutts stillhet
  Klokken 9.03 fløy kaprere et fly inn i det søndre tårnet i World Trade Center på Manhattan.
  Klokken 9.03 fløy kaprere et fly inn i det søndre tårnet i World Trade Center på Manhattan. Foto: CHAO SOI CHEONG / AP / NTB

  Når 20-årsdagen for terrorangrepene markeres lørdag, blir det holdt ett minutts stillhet for hvert av flyene som ble fløyet inn i bygninger eller styrtet.

  Klokken 8.46 om morgenen i New York blir det stille ved Ground Zero, åstedet for det første angrepet. Det er samme klokkeslett som American Airlines' rute 11 krasjet inn i det nordlige tårnet i World Trade Center. Flyet var på vei fra Boston til Los Angeles da det ble kapret.

  I løpet av noen høydramatiske timer skulle USA og verden innse at kapringen var en del av en koordinert selvmordsaksjon utført av al-Qaida. Fire fly ble kapret og brukt i det verste angrepet i USA siden andre verdenskrig. Nesten 3.000 mennesker ble drept.

  Les hele saken:

  teaser
  9. september
  Hver flystyrt 11. september minnes med ett minutts stillhet
 • av NTB
  DEL
  11. september-markeringen er i gang i New York
  President Joe Biden og førstedame Jill Biden ankommer minnemarkeringen i New York. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
  President Joe Biden og førstedame Jill Biden ankommer minnemarkeringen i New York. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

  Markeringen av 20-årsdagen for terrorangrepene i USA er i gang i New York.

  Det ble ringt i klokker ved World Trade Center ved starten av minnemarkeringen lørdag morgen. Det ble også avholdt ett minutts stillhet, nøyaktig 20 år etter det dødeligste angrepet på amerikansk jord noensinne.

  Både president Joe Biden og de tidligere presidentene Barack Obama og Bill Clinton er til stede, sammen med ofrenes familier og nødetatene, ved seremonien som finner sted ved minnesmerket der tvillingtårnene falt 11. september 2021.

  Det er også planlagt minnemarkeringer på de to andre stedene der kaprede fly styrtet i USA: Pentagon i Washington D.C. og en åker nær Shanksville i Pennsylvania. Biden skal delta på alle tre markeringene.

  En mann sørger ved minnesmerket for terroren 11. september 2021, på dagen 20 år etter angrepet. Foto: Mike Segar / AP / NTB
  En mann sørger ved minnesmerket for terroren 11. september 2021, på dagen 20 år etter angrepet. Foto: Mike Segar / AP / NTB

Flere artikler

 1. Slik mintes USA de døde etter angrepene for 20 år siden

 2. Stort press mot New Yorks guvernør etter knusende rapport

 3. Slik skal 11. september markeres i USA

 4. Sikkerhetsrådet kaller nordkoreansk rakettest stor trussel

 5. «Sjaman» sa seg skyldig i Kongress-storming

Publisert
BT anbefaler

Ung mann funnet død i Loddefjord: – Fremstår som om han har vært død en stund

Tirsdag klokken 19 fikk politiet melding om at det var funnet en død person i Loddefjord.

LES SAKEN
 1. Jill Biden