Macron hevder ultravoldelig individ sto bak ørefik

President Emmanuel Macron fikk ørefik av en tilskuer under et besøk sørøst i Frankrike. Et ultravoldelig individ sto bak, hevder han.

Emanuel Macrons livvakter var raskt på plass da den franske presidenten fikk en ørefik av en tilskuer under et besøk i landsbyen Tain-l’Hermitage i Frankrike tirsdag. Foto: BFM / AP / NTB

Frankrikes president Emmanuel Macron besøkte tirsdag en skole med restaurant- og hotellfagstudenter i landsbyen Tain-l'Hermitage. Etter besøket ble han angrepet av en tilskuer. Foto: Philippe Desmazes, Pool via AP / NTB

  • NTB
Publisert Publisert

Hendelsen fant sted i landsbyen Tain-l'Hermitage sørøst i Frankrike tirsdag. Etter et skolebesøk gikk Macron gikk bort til en sperring for å hilse på frammøtte. En langhåret mann i grønn t-skjorte grep tak i ham og ga ham en hard ørefik.

Hendelsen ble fanget på en video som er vist på TV-kanalen BFM og spredt i sosiale medier. Der kan det også høres at noen roper «Ned med Macronismen».

Macrons livvakter kaster omgående angriperen i bakken og geleider raskt Macron bort fra stedet, viser videoen.

To 28 år gamle menn er pågrepet etter angrepet på den franske presidenten, men motivet deres er ifølge fransk påtalemyndighet uklart.

– Jeg har det helt fint. La oss sette denne hendelsen, som jeg ser på som en isolert hendelse, i perspektiv, sa Macron i en kommentar til avisen La Dauphine etter angrepet.

– Slike isolerte hendelser, slike ultravoldelige individer, må ikke få grep om den offentlige debatten, det fortjener de ikke, fortsatte han.

– Jeg fortsetter og jeg kommer til å fortsette. Ingenting kan stanse meg, sa Macron.

Det er under ett år til presidentvalget i Frankrike, og Macron har innledet en politisk «Tour de France» i landets regioner «for å ta pulsen på landet», som han sier.

Publisert
BT anbefaler

Barne­hager får ikke nok barn: – Har måttet si opp ansatte

– De små barnehagene taper terreng i kampen om barna. Det er trist.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Slik ser det ut etter vann­lekkasjen hos Bir: – Taket ligger på bordet

  2. To ting skapte lange køer på E39 nord for Bergen

  3. «Vi er dessverre tom for koronavaksiner»

  4. – Sjukmeldt, ja ... Men gå i fjellet, det klarar ho!

  5. Politiet avlyttet de tiltalte: «Kuttet ham opp»

  6. – Det er éi gruppe eg aldri har høyrd klage under pandemien