Dykkere har hatt problemer med sterk strøm og dårlig sikt i forsøkene på å ta seg inn i fergen som sank onsdag.

Lørdag morgen opplyser kystvakten i landet at et dykkerlag har fått øye på tre lik i fergen, og at de jobber med å hente disse ut.

Dykkerne klarte fredag å få åpnet en dør inn i fergen, og de er nå i gang med å gjennomsøke den. Etter det siste funnet er totalt 31 mennesker funnet døde etter forliset.

Gråtkvalt forklaring fra kapteinen

Kapteinen på fergen var blant tre besetningsmedlemmer som ble arrestert lørdag. De er siktet for fem forhold, deriblant uaktsomhet og brudd på maritim lov.

Det er blitt rettet et voldsomt sinne mot kapteinen og hans besetning, ettersom flesteparten av disse flyktet fra det synkende skipet mens passasjerer ble bedt om å holde seg i ro der de var.

Med gråtkvalt stemme forklarte kapteinen lørdag hvorfor denne beskjeden ble gitt til passasjerene.

— Strømmen i vannet var veldig sterk, temperaturen i sjøen var kald og jeg trodde at folk kunne bli tatt av strømmen og møte vanskeligheter hvis de evakuerte uten redningsvester, og selv om de hadde hatt det på seg, sier kapteinen.

Ventet i 30 minutter

I tillegg var det ingen skip i nærheten som kunne hjelpe til, forteller han. Ingenting i kapteinens forklaring gir noen svar på hvorfor fergen sank, men han bekrefter at tredjestyrmannen var ved roret og at han selv ikke var på broen.

— Jeg ga instruksjoner om ruten og gikk en kort tur til min lugar, da begynte skipet å synke, sier han.

Ifølge internasjonale medier fikk besetningen om bord i skipet beskjed om å starte evakuering bare fem minutter etter at myndighetene hadde mottatt nødanropet. Det tok imidlertid mellom 30 og 40 minutter før kapteinen ga denne ordren til passasjerene.