Ukrainsk politi uttalte tidligere fredag kveld at minst 38 mennesker var drept i brannen i en fagforeningsbygning. Landets innenriksdepartement nedjusterte kort tid etter tallet til minst 31 drepte.

Departementet sa også at det var en «kriminell» kilde til brannen, men utdypet ikke hva de mente med det.

Ifølge enkelte lokale medier var det trolig prorussiske militante personer i bygningen da den begynte å brenne, og at bensinbomber ble kastet mellom bygningen og en gruppe med proukrainske militante.

Ifølge departementet døde de fleste etter å ha inhalert røyk, mens andre mistet livet da de forsøkte å hoppe ut av bygningens vinduer.

Kamper

De voldelige kampene mellom prorussiske aktivister og tilhengere av et enhetlig Ukraina oppsto i forkant av brannen i Odessa fredag.

Flere hundre prorussiske demonstranter angrep en gruppe på rundt 1500 mennesker som demonstrerte for nasjonal enhet i Ukraina i havnebyen.

Minst fire menn ble drept og flere såret i kampene, som er det første utbrudd av vold i det sørlige Ukraina etter flere uker med økende uro øst i landet.

Politiet opplyste tidligere fredag at de prorussiske demonstranter hadde kastet bensinbomber, brustein og eksplosiver under sammenstøtene.

Ifølge en reporter fra AFP angrep demonstrantene også med batonger og hadde på seg hjelmer, ifølge en reporter fra AFP.

Drepte i Slavjansk

Fredag kveld opplyser det ukrainske forsvarsdepartementet at minst to ukrainske soldater skal være drept nye i kamper i utkanten av den østlige byen Slavjansk, i forbindelse med at prorussiske separatister angrep kontrollpunkt.

Tidligere fredag ble det kjent ytterligere sju personer var drept i kamper i Slavjansk samme dag.

De russiskvennlige separatistene oppga fredag ettermiddag at tre av deres egne og to sivile ble drept i kampene da ukrainske styrker rykket inn mot byen fredag. Det var en talskvinne for opprørerne som informerte om tallene.

Ukrainas forsvarsdepartement opplyste tidligere at to flygere ble drept da opprørerne skjøt ned to helikoptre.