Under rettsmøtet i byen Larissa mandag ble paret også siktet for å ha forfalsket en fødselsattest. Retten avgjorde at paret skal holdes varetektsfengslet i påvente av en rettssak, opplyser deres forsvarer Konstantinos Katsavos til AFP.

c1.jpg

Et stort antall pressefolk hadde møtt opp utenfor rettsbygningen.

Kvinnen navngis som Selini Sali eller Eleftheria Dimolpoulou (40) og mannen som Christos Salis (39). Paret kaller jenten Maria. Det ble først antatt at hun var fire år gammel. Nye undersøkelser viser imidlertid at hun er mellom fem og seks år, ifølge organisasjonen Barnets smil, som nå har ansvar for henne.

Svensk tips

Organisasjonen sier de har mottatt over 8000 telefonsamtaler og flere tusen eposter med tips i forbindelse med saken.

— Både familiene til savnede barn og andre personer sender oss fotografier og annen informasjon. Vi videresender dette til politiet, sier organisasjonens talsmann Panagiotis Pardalis.

Et av tipsene som betegnes som mest interessante, kommer fra Sverige.

— Det dreier seg om et barn som forsvant i Sverige, sier Pardalis til nyhetsbyrået TT.

Også fra USA, Canda, Sør-Afrika og Australia er det kommet tips. Gresk politi fattet mistanke om barnebortføring siden Maria, som har blondt hår og grønne øyne, slett ikke ligner på paret hun bodde hos i romleiren utenfor byen Farsala. En DNA-test har bekreftet at de ikke er hennes biologiske foreldre.

Avviser anklager

Ekteparet har kommet med flere ulike forklaringer på hvorfor fireåringen bodde hos dem. Begge avviser anklagene om bortføring.

Forsvarerne deres sa i helgen at paret fikk jenten via en tredje person fra en mor som ikke var i stand til å oppdra barnet selv. Det er håp om at den biologiske moren snart vil bli funnet slik at hun kan bekrefte opplysningene fra romparet, ifølge advokatene.

— De elsker jenten og tok vare på henne som om hun var deres eget barn, sier Katsavos, som innrømmer at adopsjonen ikke skjedde i tråd med gresk lov.

- Bulgarske foreldre

Naboer i romleiren hevder at Marias biologiske foreldre er bulgarere og at faren besøkte leiren bare for noen dager siden. Det bulgarske paret har i perioder bodd i leiren, ifølge Babis Dimitriou, som leder en organisasjon for romfolk i Farsala.

— På et tidspunkt overlot de jenten til familien her i landsbyen slik at de kunne oppdra henne, sier Dimitriou til den britiske avisa Daily Telegraph.

Politiet mistenker at Maria er offer for menneskehandel, ifølge det greske nyhetsbyrået ANA. I 2011 ble en rekke personer pågrepet for å ha arrangert reiser for gravide bulgarske kvinner, hovedsakelig med rom-bakgrunn, til Hellas. Nyfødte bulgarske barn skal deretter ha blitt adoptert bort ulovlig.

Paret som nå er siktet, har tidligere oppgitt å ha fått seks barn på ti måneder, ifølge en kilde i politiet. En av advokatene deres har medgitt at formålet var å tjene penger på barnebidrag.